Всички, които са с акъла си, са чули, че от България трябва да се бяга с писъци

4655
Всички, които са с акъла си, са чули, че от България трябва да се бяга с писъци

Така адвокат Николай Хаджигенов коментира ситуацията с поредното залавяне на мигранти от граждански патрул.

Според Хаджигенов в нашето право няма такова понятие като "граждански арест". Той цитира за пореден път чл. 279 от Наказателния кодекс, според който искането на убежище след като си преминал държавна граница не прави преминалият престъпник. Министър-председателят трябва да изпълнява закона, не да го тълкува. Прави гаф след гаф и някой ходи да бърше след него, добави още юристът по адрес на Борисов, който хем хвали, хем критикува "гражданските акции" по задържане на мигранти край границата.

ДОСТ е яркото изражение на турската инвазия в България

Формирането на ДОСТ е заплаха за националната ни сигурност. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Според него ДОСТ е ...

Ако това бяха терористи, дали тези специалисти по сигурността щяха да ги задържат или след два месеца щяха да им намерят изгризаните трупове в шумата, иронизира Хаджигенов.

Заради демокрацията, всеки глупак има право на мнение, включи се в разговора в сутрешния блок на Нова телевизия Боян Расате. Според него не всеки човек има равни права с другите. Той добави и, че дори Цветан Цветанов бил престъпник. Когато държавата е в невъзможност да си защитава границата, тогава гражданите трябва да могат да го кажат, добави Расате. Всеки гражданин, който е свидетел на престъпление, е длъжен да уведоми органите на реда, подчерта изрично Расате. Вие какво препоръчвате, адвокат Хаджигенов - като има престъпление да извръщат глава гражданите ли, попита националистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com