Защо са им джипове със седем места – по седем шейхове ли ще товарят?

6068
Защо са им джипове със седем места – по седем шейхове ли ще товарят?
Снимка: БГНЕС

Така депутатът Георги Кадиев коментира скандала с обществената поръчка за луксозни джипове на горските. А водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Анна Цолова добави, че явно седалищните части на милионерите не седят в джипове под 200 000 лева.

Една фирма е спечелила три обществени поръчки на различни горски стопанства. Става въпрос за „Калеа Ауто”, официалният дистрибутор на Toyota за Сливен, посочи пред Нова телевизия Кадиев, който коментира темата с поръчките на скъпи джипове за четири горски стопанства – в Смолян, Габрово, Благоевград и Сливен. Земеделският министър Десислава Танева вече обясни, че джиповете щели да се ползват за скъпи ловни излети.

Ролята на Турция по бежанската криза е на гангстер-изнудвач

Така евродепутатът Ангел Джамбазки изрази накратко мнението си за вчерашния Европейски съвет, на който бяха обещани 3 млрд. евро и безв...

Кадиев каза, че на задната седалка имало „устройство за изпращане на имейли”. Какво ни лъжат, искат като ходят на море да пускат на децата си филмчета, смята той.

По думите му една от четирите обществени поръчки е проведена още през месец май и най-вероятно автомобилът вече е доставен, предположи Кадиев.

Абсолютно ненужни спецификации, сигурен е депутатът. Как може Танева да каже, че не я интересува какво правят стопанствата, след като си изпълнявали финансовите резултати, възмути се Кадиев.

Същевременно заместник-министърът на земеделието Георги Костов коментира, че в горските стопанства в България се извършвали много дейности, включително „интензивно ловно стопанство”. Когато идват ВИП ловни туристи, не може да ги вземеш с „раздрънкана стара „Нива”, каза Костов. На въпрос дали колите ще се ползват и от горските, Костов отговори на практика утвърдително. Той уточни, че през 2011 година били купени за пръв път луксозни автомобили, но вече се износили. А през тази година Югозападното ловно стопанство е спечелило 1 млн. лева от скъп лов. Костов не счита, че има нагласена поръчка заради факта, че една фирма печели в три различни стопанства.

Борисов и Цветанов избраха Цацаров, ДПС и Пеевски го осиновиха

„Зад бясната съпротива срещу конституционната реформа стои прокуратурата, но не само поради собствената си сила. Силата на на про...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com