X
 
 

С 1/3 се е увеличило обезлесяването на Амазония

164417 1
photo of С 1/3 се е увеличило обезлесяването на Амазония
Снимка: Getty Images/Guliver
Обезлесяването на Амазонския басейн се е увеличило с 29процента в периода 2012-2013 година, установи официално проучване, основано на спътникови снимки, съобщава Франс прес.

По данни на Националния институт за космически изследвания от амазонската гора са изчезнали 5 891 квадратни километра в указания период. Най-засегнати са били щатите Пара в северната част и Мато Гросо централно-западната част на страната.

Бразилия е намалила значително обезлесяването на Амазония

Бразилия е намалила обезлесяването на Амазония с близо 84% през последните 8 години и е на път да постигне поставената международна ...

Те са били обезлесени с площи, възлизащи респективно на 2 346 и 1 139 квадратни километра.Въпреки констатираното повишение, този е вторият най-добър резултат, регистриран от 1987 година насам. Тогава правителството прие целенасочени мерки за ограничаването на тези процеси. Обезлесяването на Амазония достигна най-малкото си годишно увеличение в периода 2011-2012 година с 4 571 квадратни километра изсечени гори.

А пикът на сечта бе достигнат през 2004година с 27 хиляди квадратни километра обезлесени площи.Националният институт за космически изследвания установи, че от 2004 година насам Бразилия е успяла да снижи със 74 процента годишното обезлесяване в този обширен регион.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Е тука вече ви победихме. В България вече обезлесяването сигурно е достигнало 70 % от бившите залесени територии. Номер едно сме.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    И съвсем скоро поради обезлесяването, като завали дъжд в Габрово например, след два дни чакайте вълни в Смолянско!
    : 0 !