X
 
 

Тръмп отново осъди Парижкото споразумение за климата

1802 1
Тръмп отново осъди Парижкото споразумение за климата
Снимка: Getty Images/Guliver
Американският президент Доналд Тръмп отново осъди "несправедливото, неефективно и много, много скъпо" споразумение за климата в Париж по време на речта си на тема "Американското лидерство в околната среда".

Тръмп обяви през юни 2017 г., че САЩ се оттеглят Парижкото споразумение, сключено през 2015 г. между почти всички нации на планетата. Пактът цели да ограничи глобалното затопляне с 2 градуса по Целзий, информира АФП.

Учени изчислиха колко нови дървета ще ни спасят от глобалното затопляне

Най-ефективният начин за борба с глобалното затопляне е да се засадят много дървета. Трилион, може би повече, съобщава, порталът за нау...

"Искаме най-чистия въздух. Искаме кристално чиста вода. И това правим", каза Тръмп по време на речта си вчера в Белия дом, предаде БГНЕС. "Ще защитаваме околната среда, но ще защитаваме и американския суверенитет, американския просперитет и ще защитаваме американските работни места", заяви той.

Тръмп осъди "безмилостна война срещу американската енергия" по време на управлението на Барак Обама и категорично отхвърли "радикалните планове" в борбата срещу изменението на климата, които според него "няма да направят света по-чист".

Американският президент насърчава използването на изкопаеми горива и се опитва да премахне по-строгите стандарти при горивата за превозните средства.

Реагирайки в Twitter, бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор каза, че "Тръмп отказва да види реалността". Гор е един от носителите на Нобеловата награда за мир за 2007 г. за активността си в областта на противодействието на климатичните промени.

Мръсният въздух унищожава Акропола

Изменението на климата заплашва древните гръцки паметници, сред които Акропола, един от най-посещаваните археологически обекти в света,...

През октомври, ООН предупреди, че времето за предотвратяване на бедствието и избягването на глобалния хаос в климата изтича и ще изисква безпрецедентна трансформация на обществото и световната икономика.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители