X
 
 

Днес е кулминацията на магнитната бура, ударила Земята

10199 0
photo of Днес е кулминацията на магнитната бура, ударила Земята
Снимка: Thinkstock
Снощи магнитна буря удари Земята. За нея предупреди американският Център за прогнози на космическото време. Причината за геомагнитното смущение е високоскоростен слънчев вятър.

Кулминацията на бурята се очаква днес. „Магнитните бури се дължат на въздействието на Слънцето по един или друг начин върху земното магнитно поле”, каза пред NOVA проф. Боян Киров от Института по космически изследвания и технологии. Учените успокояват, че настоящата магнитна буря няма да бъде опасна.

Магнитна буря удря Земята днес

Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден на август, предупреди Центърът за прогнози на космическото време към Американск...

„Тази буря, която очакваме, няма да е нищо особено, тя ще бъде слаба, до малко повече от слаба”, допълва проф. Киров. „Важното за магнитните бури е да знаем, че увеличават чувствителността на хората, които вече имат някаква симптоматика в областта на сърдечносъдовата система”, посочи инвазивният кардиолог д-р Зоран Станков.

Космическото явление засяга различни сфери. „Много съществено влияят върху спътниците, затова настъпват смущения. Оказват влияние и върху електроснабдяването. Целият ни живот е много обвързан с магнитното смущение”, допълва проф. Боян Киров. Докато трае поредната магнитна буря, специалистите съветват: „Ако хората са здрави, да не се трогват от това какво са научили от медиите. Ако не са - повече спокойствие”, обясни проф. Боян Киров.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...