Ето как изглежда Плутон, сравнен със Земята

30283
Ето как изглежда Плутон, сравнен със Земята
Снимка: NASA

Колекция от различни изображения на Плутон и неговия спътник Харон, включително и колаж, който позволява да се сравнят размерите на планетата джудже с нашата Земя, е публикувана на сайта на НАСА.

Снимките на планетите са направени от космическата сонда "Нови хоризонти". Освен изображенията на космическите тела в галерията има и снимки на специалистите, управляващи сондата, на процеса по подготовка на "Нови хоризонти" на Земята, различни чертежи и видеа.

"Нови хоризонти" се обади от системата на Плутон

Станцията „Нови хоризонти“ предаде първи сигнал на Земята след сближаването си с планетата джудже Плутон. Сигналът е получе...

На 14 юли 2015 година "Нови хоризонти" направи историческо сближаване с Плутон, като премина само на 12 500 километра от планетата джудже и стана първият обект, създаден от човека, който достига до системата на Плутон.

По време на сближаването сондата е наблюдавала Плутон с всичките си седем научни инструмента. Очаква се, че "Нови хоризонти" е направил 150 измервания. По това време апаратът временно прекъсна връзка със Земята и фокусира цялото си "внимание" на Плутон и неговата свита.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com