Японска компания се подготвя да рекламира на Луната

88930
Японска компания се подготвя да рекламира на Луната
Снимка: Getty Images / Guliver

Японският производител на безалкохолни напитки Otsuka изпраща на Луната 1-килограмов контейнер от титан, пълен със спортни напитки на прах и сребърни дискове, гравирани с детски желания, пише The Verge. Специално разработеният контейнер ще отбележи навлизането на дистрибуцията в нова ера. Това ще бъде първият комерсиален продукт, доставен на извънземен свят с маркетингови цели.

Контейнерът ще бъде занесен на Луната на борда на първата частна мисия до спътника, планирана за октомври 2015 година. Otsuka посочва, че се надява младите хора да се вдъхновят да станат астронавти, за да пропътуват 380 000 километра до Луната, да отворят контейнера и да опитат продукта вътре. Детските желания, които компанията изпраща, са събрани от писма, изпратени до нея и са гравирани на сребърни дискове.

Русия започва колонизация на Луната през 2030 г.

Гръмкото заявление на вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин за намеренията на страната да колонизира Луната, което той направи в деня н...

Пратката ще бъде доставена с ракетата Falcon 9, разработена с концепцията да се изстрелва многократно. Тя е създадена от иновативната компанията SpaceX на Елън Мъск. До момента фирмата е извършила три успешни доставки до Международната комсмическа станция, а мисията през октомври 2015 ще бъде първата й до Луната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com