НЛО до Истанбул, признаха снимките за автентични

46944
НЛО до Истанбул, признаха снимките за автентични

За пръв път в историята на уфологията авторитетна институция като TUBITAK (Турският съвет за наука и технологии) официално призна кадри със заснета летяща чиния и нейните извънземни пилоти за доказано автентични. Разбира се, първата реакция на турските учени бе надоверчива. В обектива на щастливеца, заснел поредицата снимки, попада не само самата летяща чиния, но и нейният екипаж. Тези кадри бяха представени публично преди 4 години. Тогава неправителствената организация на уфолози "Сириус" проведе в истанбулския хотел "Дедеман" пресконференция, на която оповести новината за срещата с извънземните, предаде БЛИЦ.

Тогава шефът на турските уфолози Хактан Акдоган нарече снимките "най-ценните в света". Някои медии го подкрепиха, а други подходиха скептично.

Снимките са направени от Ялчин Ялман, охранител в Кумбургаз - курортно селце край Истанбул на брега на Мраморно море. Човекът разказва, че той някак усещал, че нещо ще се случи. Имал чувството, че получава сигнали, че ще долети НЛО. Самите кадри са с много лошо качество. На един от тях се вижда нещо с формата на леща, а пред него две петна, който според Ялман са извънземни, или по-точно главите им.

Според охранителя диаметърът на чинията бил около 15 метра.

Същинската сензация обаче се случи, когато известният американски НЛО изследовател Роджър Лайр обяви, че е успял да увеличи образа на чинията и според него това на снимката действително са извънземни. Най-малкото образите са на същества с големи продълговати глави, малки брадички, устни и носове, и непропорционално големи очи. А сега идва и потвърждението от TUBITAK.

В Балтийско море - НЛО или секретна нацистка база?

Специалистите продължават да изследват непонятният обект на дъното на Балтийско море, който бе открит миналата година. Първоначално се ...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос