Новите риалити политат в Космоса

89645

Новите риалити формати излизат извън пределите на планетата Земя – те вече ще се снимат и в Космоса. Частната компания „Върджин Галактик”, основана от милиардера Ричард Брансън, обединява усилия с продуцентите на американския тв канал NBC за създаването на новото риалити шоу „Космическа надпревара” (Space Race).

Това шоу ще стане един от трите космически риалити формата, които ще се излъчват по телевизията в близките няколко години. Сложността на създаването на подобни тв програми е само една – покупката или наемането на космически кораб.

Иран пуска три спътника в космоса през 2014

Иран ще пусне три спътника в космоса до края на 2014 година, съобщава Press TV. Планира се Иран да изведе построените в страната спътн...

„През последните няколко години мечтая да покажа Космоса на обикновените телевизионни зрители. Скоро те ще могат, без да излизат от домовете си, да се любуват на величественото черно небе, на Луната, звездите и нашата синя планета – признава продуцентът на NBC Марк Бърнет, прославил се със създаването на „Сървайвър”.

Един от безмълвните герои на „Космическа надпревара” ще бъде суборбиталният кораб на „Върджин Галактик” – SpaceShipTwo, с който ще полети победителят в шоуто. Наградата наистина е желана – независимо че точната дата на първия му полет още не е анонсирана, компанията „Върджин Галактик” е продала повече от 600 билета, като цената на всеки е 250 000 долара.
Ако се отчита, че корабът побира шестима пътници и двама пилоти, то компанията вече е запълнила графика за близките години, но победителят в риалити шоуто ще лети, без да чака ред.

Първият туристически полет на SpaceShipTwo беше планиран за 2008 година, след което беше отлаган няколко пъти за неопределен срок. През септември т.г. Ричард Брансън обяви, че първото суборбитално пътешествие ще се случи още през 2014 г.
Поради неопределеността в плановете на „Върджин Галактик” Брансън и Бърнет още не споменават кога ще видим „Космическа надпревара” в ефир. Засега е неизвестен и точният формат на програмата.

Знае се само, че риалити шоуто ще има състезателен характер и участниците ще отпадат един след друг, докато не остане победителят. Зрителите ще наблюдават битката на героите, мечтаещи да полетят в Космоса, и ще получат възможност да попаднат зад кулисите на космодрума „Америка” (Spaceport America), където ще се развиват събитията.

Иран ще изпрати втора маймуна в Космоса

Иран обяви, че ще изпрати втора маймуна в Космоса, осем месеца след като Техеран изпрати първия си примат-астронавт в стратосферата, съ...

„Космическа надпревара” далеч не е първият опит на Бърнет да излъчи картина от космически полет. През 2000 г. той обяви старта на програмата Destination Mir. В рамките на това предаване зрителите трябваше да наблюдават живота на космонавтите на руската орбитална станция „Мир”. Но тази идея претърпя неуспех, тъй като станцията беше свалена от орбита през 2001 г.
Подобно на „Космическа надпревара” шоу замислят и в Sony Pictures Television, които през септември т.г. обявиха за партньорство с холандската фирма Space Expedition Corporation. Заедно те ще снимат риалитито „Мисия Млечен път” (Milky Way Mission), където няколко знаменитости ще се съревновават помежду си за правото да полетят в Космоса на борда на кораба XCOR Aerospace Lynx.

До това събитие компанията Space Expedition Corporation е обявила конкурс, който няма да е част от телевизионното предаване, но също ще завърши с изпращането на победителя (един от 22-ма участници) на суборбитално пътешествие. Освен това ръководството на компанията планира да заснеме научнофантастичен филм на борда на своя кораб XCOR Aerospace Lynx.
Напомняме, че един от най-екстремните космически конкурси вече е в ход. Бившият космически турист, милиардер и основател на компанията Mars One и Inspiration Mars Foundation – Денис Тито, възнамерява през 2018 година да изпрати на пътешествие към Марс съпружеска двойка, а през 2023 година да засели първите колонизатори на Червената планета завинаги.
Безспорно космическите полети са сериозно, опасно и продължително приключение. Затова да не чакаме през следващия сезон репортажи от Юпитер. Но след 10-15 години на екраните на земните ни телевизори може да се появи истинско марсианско риалити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос