Левитация, изгаряния и необяснима бременност: Пентагонът разсекрети още 1500 страници за НЛО

10165
Левитация, изгаряния и необяснима бременност: Пентагонът разсекрети още 1500 страници за НЛО
Снимка: iStock

Обществено достояние станаха нови 1500 страници материали, свързани с НЛО и изувани от Пентагона. Данните били събрани по проекта Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) - програма на Министерството на отбраната на САЩ, осъществявана от 2007 до 2012 г.

Независимо че AATIP не е поставяна под гриф „Секретно“, нейното съществуване става известно на широката публика едва през 2017 г., когато бившият директор на програмата Луис Елизондо подаде оставка от Пентагона и публикува видео с НЛО в медиите. Малко след това американският филиал на британския таблоид The Sun подава искане за получаване на всякакви документи, свързани с програмата, съгласно Закона за свободата на информацията на САЩ,. Четири години по-късно, на 5 април 2022 г., Агенцията за разузнаване на Министерството на отбраната на САЩ (DIA) удовлетворява искането, изпращайки още 1574 страници материали на The Sun.

Появи се секретен военен доклад за НЛО, показван само на Конгреса на САЩ

Както съобщава изданието, докладът включва данни за биологично въздействие на НЛО върху хора, изследвания на напреднали ехнологии като наметало-невидимка и планове за колонизиране на Дълбокия космос. Някои части от документите не били предоставени от съображения за конфиденциалност.

Един открояващ се документ от колекцията бил доклад, озаглавен „Аномални остри и подостри полеви ефекти върху човешки и биологични тъкани“ от март 2010 г. Докладът описвал предполагаеми наранявания на „човешки наблюдатели от аномални напреднали аерокосмически системи“, някои от които може да са „заплаха в интерес на Съединените щати", се казва в документа.

Един от най-любопитните за журналистите бил репортаж, озаглавен „Аномални остри и подостри полеви ефекти върху човешки и биологични тъкани“, от март 2010 г. В него се описват предполагаеми травми на хора, претърпени при наблюдение на напреднали аерокосмически системи, някои от които може да представляват „заплаха за интересите на САЩ“. Общо в доклада са описани 42 случая, регистрирани от медици, и 300 невключени в официални документи, при които хора са получили травми в резултат на предполагаеми сблъсъци с „аномални транспортни средства“, тоест НЛО. Тези срещи завършвали с изгаряния, причинени от електромагнитно лъчение, както и с увреждане на мозъка и нервната система, косопад, кървене от носа, сърцебиене и главоболие.

САЩ създадоха структура за проследяване на НЛО

Сред изпратените документи е и списък с предполагаеми последици от наблюдения на НЛО, докладвани между 1873 и 1994 г. Той е съставен от Mutual UFO Network (MUFON) - организация, която изучава съобщения за наблюдения на НЛО. Сред тях са "необяснима бременност", "отвличания", парализа, телепатияя, телепортация и левитация.

Докладът заключава, че има достатъчно доказателства „в подкрепа на хипотезата, че някои напреднали технологии вече са внедрени и непрозрачни за пълните разбирания на САЩ“, отбелязва Life Science.

ОЩЕ: Докладът на САЩ за НЛО: има ли извънземни?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Смяна на времето 2024: ето кога минаваме към лятно часово време

Топенето на ледниците ще скъси годината на Земята (ВИДЕО)

България е домакин на най-мащабната конференция за подобряване и управление на бизнес процеси в региона

Три кодекса на ацтеките, които описват цялата им история, са намерени в частна колекция

Невероятно откритие: Намериха останки от древен гигантски делфин на 16 милиона години (ВИДЕО)

Откритие на 1,6 милиона години променя това, което знаем за човешката еволюция

Археолози откриха римските стени на Нарбон

Учени: Хората предават два пъти повече вируси на животните, отколкото обратното

Защо спиралата на ДНК почти винаги е усукана надясно?

Проучване: Кучетата разпознават думи, свързани с определени предмети

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com