Пентагонът разработва технология за абсорбиране на слънчевата енергия от Космоса

106774
Пентагонът разработва технология за абсорбиране на слънчевата енергия от Космоса
Снимка: Thinkstock

Изследователската лаборатория на военноморските сили на САЩ разработва технология, която ще позволи на военните да улавят слънчевата енергия в орбита и да я насочват към Земята, пише Wired.

Космическата соларна енергия може както да спести средства на Пентагона, който е един от най-големите потребители на петрол в света, така и да направи военните мисии по-лесно осъществими.

Учени доловиха ехо от "Големия взрив"

Американски учени са направили важно откритие за разбирането на произхода на вселената, предаде AFP. Те са успели да доловят ехо от са...

Наличието на енергия, която може да се насочва към опеделени места на Земята, ще направи излишно пътуването на танкери с гориво до отдалечени или размирни райони по света.

До момента са тествани два различни прототипа, наречени модул “сандвич”. Те дължат името си на конструкция, в която всички електрически компоненти са събрани между два квадратни панела. Горната страна е фотоволтаичен панел, който абсорбира лъчите на Слънцето. Електронната система по средата преобразува енергията в радио честоти, а на дъното има антена, изпращаща енергията към цели на Земята.

Идеята е да се сглобят много от тези панели в Космоса с помощта на роботи, така че да формират редица с дължина един километър, изграждайки изключително мощен сателит. Смята се, че космическите слъчеви панели ще произвеждат повече енергия от базираните на Земята, тъй като ще могат да абсорбират слънчева енергия денонощно, независимо от климатичните условия под тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос