18-годишна нападна медицинска сестра в болницата в Русе

2562
18-годишна нападна медицинска сестра в болницата в Русе
Снимка: Getty Images/Guliver

18-годишна е нападнала медицинска сестра в детското отделение на УМБАЛ-Русе и я е ударила два пъти. За случая съобщи началникът на педиатрията д-р Ева Цонкова. Подаден е сигнал до прокуратурата, а болницата ще съди майката заради инцидента, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Случаят е станал снощи, когато дежурната сестра е трябвало да постави поредната инжекция на 4-месечния Алекси, настанен в отделението с майка си. Бебето е било с диагноза бронхопневмония. В стаята му е имало близки на майката, която е от ромски произход. Те били помолени да напуснат, но отказали. „При поставянето на инжекцията, тъй като бебето плаче и мърда, майката не го държи добре, част от медикамента се разпръсква, което се случва нерядко. В резултат на това майката започва да крещи, удря два шамара на сестрата, обръща цялата табла с медикаменти, излиза в коридора и продължава да крещи и да руши болничното имущество“, разказа д-р Цонкова.

Русенка създаде първия български електрически скутер

Бившият възпитаник на Русенския университет Десислава Николова създаде първия модел български електрически скутер. Младата дама, която ...

Охраната била уведомена веднага и е извикана полиция. Полицаите са накарали майката да подпише предупредителен протокол, а тя на свой ред самоволно е решила да напусне болницата с бебето. Детето е било в отделението от три дни и е трябвало са бъде лекувано още три. Поради извеждането му преди приключване на лечението от болницата са уведомили отдел „Закрила на детето“, съобщи пиарът на болницата Стела Кръстева.

Сестрата е била освидетелствана от съдебен лекар. Това е първи случай на физическо посегателство над персонала в детското отделение. „Всички като мен са и възмутени, и огорчени, и объркани как да реагираме в такива ситуации, докъде ще стигне агресията на пациентите и как можем да се предпазим от нея, какви са механизмите, които да защитят персонала от подобни действия. Това е, което всички се питаме“, сподели д-р Цонкова.

Самата майка Иванка Христова категорично отрича да е удряла шамари на сестрата. По думите й само я е блъснала и е обърнала таблата с медикаментите. Според нея сестрата се е държала грубо с детето й. „Казах й по-внимателно, че детето ми не е добре, има и задух. Не може да си вземе въздуха, внимавайте как биете инжекцията. Тя не ми отговори дори, взе и заби инжекцията с всичката сила. И детето ми остана без въздух. Не съм я ударила, няма свидетели, че съм я ударила, не съм я докоснала, освен да я бутна ей тъй малко и че съм й върнала подноса с инжекциите“, заяви тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com