20 години затвор за убийството на Стоян Балтов поиска прокуратурата

10289
20 години затвор за убийството на Стоян Балтов поиска прокуратурата

20 години затвор за всеки от подсъдимите по делото за убийството на студента Стоян Балтов поиска обвинението. В момента състав на Софийски градски съд заседава по делото срещу Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов за убийството на Балтов, предаде Агенция "Фокус".

На 5 декември 2008 година след побой пред дискотека „Амнезия” в столичния „Студентски град” почина 21-годишният студент по фармация Стоян Балтов от Сливен.

Болен съдебен заседател отложи делото за Стоян Балтов

Софийски градски съд отложи делото за убийството на студента Стоян Балтов, който беше пребит пред дискотека "Амнезия" през 2008 г. При...

На 23 декември 2008 г. проверка на Дирекция „Национален строителен контрол” и на столичната Регионална дирекция „Национален строителен контрол” констатират груби нарушения на строеж „Нощен клуб „Амнезия” в „Студентски град”. Проверката е извършена по разпореждане на тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. При проверката инспекторите са установили, че вместо разполагане на група преместваеми павилиони, за които е издадено разрешение, е извършен строеж, който е незаконен, ползва се незаконосъобразно и следва да бъде съборен.

На 8 декември 2008 г. Софийският градски съд налага мярка за неотклонение „задържане под стража” на Вили Георгиев. Той е обвинен, че е участвал в инцидента. Другият задържан, Александър Данаилов, е пуснат от ареста срещу парична гаранция от 500 лева. Срещу тях прокуратурата повдига обвинения в непредумишлено убийство след употреба на алкохол.

Съдебномедицинска експертиза доказва, че Балтов е починал от черепно-мозъчна травма. Пред съда адвокатите на Вили Георгиев и Александър Данаилов заявяват, че няма да се укриват и че няма да извършат друго престъпление.

На 12 декември 2008 година студентите от Медицинския университет в София организират протестно шествие срещу насилието в Студентски град, довело до убийството на момчето. На 28 юни 2009 година е даден ход на делото за убийството на Стоян Балтов, като съдът приема граждански искове за 400 000 лева, който родителите на Балтов искат от подсъдимите Вили Георгиев и Александър Данаилов.

Стоян Балтов е убит с ритници

Смъртта на Стоян Балтов е настъпила вследствие на множество целенасочени удари в областта на главата и шията. Това е заключението ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com