Анита Мейзер представи изцяло нова версия за смъртта на мъжа си

2566
Анита Мейзер представи изцяло нова версия за смъртта на мъжа си
Снимка: БГНЕС

Анита Мейзер, обвинена, че е причинила смъртта на съпруга си Николай по непредпазливост и в предлагане на подкуп на полицай, промени защитната си версия. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд - Варна.

Подсъдимата се отрече от показанията, дадени от нея на досъдебното производство, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата съдебна инстанция. В своите обяснения пред състава на Апелативен съд - Варна, тя представи нова версия за обстоятелствата, свързани със завързването на т.нар.“свински опашки“ около краката и врата на съпруга си Николай. Разказа, че е била притискана от разследващите и от наблюдаващия делото прокурор, за първите показания, направени от нея веднага след трагичния инцидент.

Ето как изглежда килията на Анита Мейзер (СНИМКИ)

Анита Мейзер показа килията, в която в момента живее в сливенския затвор. Тя допусна вътре Венета Райкова и екипа на "Папараци". Мисис...

Досега Мейзер твърдеше, че в нощта на 14 август 2016 г. е сложила на Николай една свинска опашка на ръцете му зад гърба и по две на краката и на врата. След това отишла в друга стая, за да вземе телефона му и да заснеме как той ги къса. Когато се върнала, го заварила паднал от масажната маса и мъртъв.

Пред съда днес Мейзер каза, че не иска повече да поема чужда вина и се е получило "много тъпо да стоя в затвора за нищо".

Според новата версия, миската е тръгнала за магазина 20 минути след полунощ на 14 август, за купи яйца и кухненска хартия. По това време Николай е лежал по очи на масажната маса, като е имал само една свинска опашка на краката, а пакетът с останалите бил на малка масичка до него. Заръчал й да не се бави повече от половин час, за да правят после секс.

Когато Мейзер се прибрала отново в жилището, тя говорила дълго време с приятел по телефона, отишла до апартамента на дъщеря си в същата кооперация и чистила след котката си. Това й отнело между 40 и 60 минути и едва след това открила тялото на Николай, паднало от масажната маса.

В първия момент си помислила, че съпругът ѝ се прави на умрял, както обичал да се шегува. Мейзер седнала върху трупа и след като се уверила, че Николай няма пулс, се паникьосала, съобщава "Дарик".

България е на 4-то място по брой умишлени убийства в ЕС

Страната ни е на четвърто място в Европейския съюз в зловещата статистика за умишлените убийства. По данни на "Евростат" коефициентът н...

Побягнала към кухнята, за да търси веро и ножици, с които среже свинските опашки. По думите ѝ няколко пъти „лашкала” тялото, отричайки обаче да се е опитвала да го изнесе със сак на колелца от жилището, както твърдеше по-рано.

„Аз се шашнах по време на експеримента, защото предишния ден се возихме със сака, наши си глупости. Не съм виновна, не съм слагала свински опашки. Това беше негова прищявка, не пожела да изчака до следващия ден”, каза Мейзер.

Обратът в показанията си Мейзер обясни с уверенията, които получила за условна присъда.

„Днес казвам истината. Исках да го направя още на първа инстанция, но бях посъветвана да не променям първоначалните си показания. Не мога да продължа да поемам вина за нещо, за което не съм виновна. Вживяла съм се в ролята на виновна и вкарах доста креативност. Да страдаш за любимия си мъж и да си затворена е толкова тежко, че може да го разбере само човек, който го е изпитал”, каза Анита Мейзер.

Заради обясненията на Мейзер съдът назначи нова съдебно-медицинска експертиза. Следващото заседание по делото е насрочено за 26 март.

Повдигнаха обвинения за убийство на родителите, държали децата си в плен

Повдигнаха обвинения на дъщерята и зетя на възрастния мъж, намерен убит в блок в столичния квартал „Люлин”. 87-годишният Ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com