Апелативният съд решава за двамата полицаи, обвинени в наркоразпространение

1333
Апелативният съд решава за двамата полицаи, обвинени в наркоразпространение
Снимка: Thinkstock

Софийският апелативен съд (САС) ще гледа мерките за неотклонение на двамата полицаи, които бяха обвинени за притежание на наркотици и за разпространение, предаде БГНЕС.

Миналата седмица Софийски градски съд (СГС) остави за постоянно Божидар Милев и Николай Апостолов. Единият е работел като охрана на метрото, а другият в столичното VII РУП. Двамата бяха задържани при зрелищен арест. Полицаи с маски тръшнаха на земята единият задържан пред погледите на десетки прибиращи се от работа столичани. Стана ясно и че при задържането единият е стрелял, но нямаше пострадали.

Оставиха в ареста полицаите, обвинени в разпространение на дрога и рекет

Софийският градски съд остави в ареста двамата полицаи, обвинени в наркоразпространение и рекет. Полицаят от 7-мо районно Божидар Миле...

Разследващите разкриха, че двамата са вербували студент да продава наркотици. Апостолов е карал студента да създава нарколаборатория в столичен апартамент, както и да набира момичета, които да продават наркотиците, както и такива, които да проституират. Милев пък е изнудвал студента да му плаща, за да го прикрива от истинските полицаи.

Още през февруари Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство по подаден сигнал от студент, който ги е уведомил, че двама полицейски служители са го изнудвали и са го принуждавали да продава наркотици. Момчето е разказало, че през декември 2015 г. полицаи са нахлули в стаята му в студентските общежития и са направили обиск, при който са намерили наркотици. Обискът е извършен от 24-годишния Божидар Милев и негови колеги. Момчето е било арестувано и в ареста е било подложено на тежък физически и психически тормоз. Милев му обяснил, че ако не работи за него полицаите ще направят така, че да бъдат повдигнати обвинения срещу него и “да съсипят живота му”. На няколко срещи Милев му е обяснил, че трябва да разпространява наркотици в Студентски град, като за целта два пъти го е снабдявал с наркотици. Освен това студентът е имал и задължението да плаща на Милев по 300 лв. месечно, за да получава информация от полицая от кои цивилни полицаи да се пази, по кое време е безопасно да се движи. Митев дори е изпращал SMS - и с подробна информация, т.е. Митев активно е прикривал момчето, което четири пъти му е давало по 300 лв.

Докато тече следствието, в което са включени и СРС-та, става ясно, че е намесен и още един полицай - Николай Апостолов, който първоначално е бил представен като приятел на Милев, но на момчето става ясно, че и Апостолов е полицай. Той също се е занимавал активно с контрол на продажбите на наркотици в района на центъра на София и Народния театър.

В един момент момчето решава, че не иска повече да продължава да работи за полицаите и се свързва с техни колеги, на които разказва всичко и от тогава започва следствието срещу двамата полицаи.

Разкриха "брутална" схема на полицаи, изнудвали студент да продава дрога и набира момичета за проституция

Двамата задържани софийски полицаи при акцията вчера, 29 март, са вербували студент да продава наркотици. Двамата задържани са 24-годиш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com