Ася Петрова поема Върховната административна прокуратура

31138
Ася Петрова поема Върховната административна прокуратура
Снимка: БГНЕС

Ася Петрова поема Върховната административна прокуратура. По предложение на главния прокурор Сотир Цацаров, днес Висшият съдебен съвет я назначи на длъжността "заместник-главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура".

Решението бе взето с 15 гласа "за", трима "против" и трима "въздържали се".

Името на Петрова се появи във връзка със скандал, че главният прокурор Сотир Цацаров я е избрал за заместник заради натиск от страна на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Лично Делян Пеевски обвини Цветанов, че е поискал от Сотир Цацаров да назначи Петрова за свой заместник. Самата Петрова е наблюдаващ обвинител по „Килърите” – на втора инстанция трима души получиха доживотна присъда.

Петрова поема поста от Камен Михов, който бе определен за национален член на Евроюст с решение на правителството от 22 януари т.г. Михов поеме поста на 12 февруари 2014 г., след изтичане на мандата на прокурор Мариана Лилова, припомня Правен свят.

Никой не иска ново разглеждане на делото "Килърите"

Информацията, че се иска връщане на делото "Килърите" за ново разглеждане, не отговаря на истината. Депозирахме протест срещу постанове...

Съставът на Евроюст включва по един национален член, командирован от всяка държава-членка, който се подпомага от един заместник и от друго лице, действащо като помощник. По непотвърдена информация на мястото на Петрова като заместник-главен прокурор ще бъде назначен съдия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com