Бареков дал на главния прокурор почерпения Джамбазки

4039
Бареков дал на главния прокурор почерпения Джамбазки
Снимка: БГНЕС

Бившият евродепутат Николай Бареков подаде сигнал до главна прокуратура заради заловеният да шофира с алкохол в кръвта Ангел Джамбазки. В документа се посочват съмнения за наличие на злоупотреба с влияние и манипулиране на кръвна проба за наличие на алкохол с цел прикриване  на престъпление, извършено от лицето, което към настоящия момент е член на Европейския парламент.

Бареков смята, че има основателни съмнения и за това, че не са спазени изискванията на Наредба № 1 от 19 юли 2017 г. за реда за установяване употребата на алкохол. "Според същата кръвната проба за наличие на алкохол в кръвта на евродепутата Ангел Джамбазки е следвало да бъде дадена в ЦСМП- Самоков в рамките на 45 минути след извършване на проверката, но според наши източници нито на 07.12.2019 г., нито на 08.12.2019 г. в регистрите на ЦСМП няма регистриран такъв случай", се казва в сигнала като се подчертава, че съмнения за злоупотреба с влияние и опит за прикриване на случая създава и фактът, че и от РУП-Самоков мълчат по този случай.

Сидеров: Кой отърва Джамбазки от затвора? Каракачанов, премиерът, МВР шефът или главният мюфтия?

Кръвната проба на евродепутата Ангел Джамбазки е подменена по поръчка от най-високо ниво. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в ...

В документа се казва още, че според депутат от партия АТАКА Ангел Джамбазки  е дал кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта във Военно медицинска академия /ВМА/. "Публично известен факт е, че лечебното заведение е подчинено на Красимир Каракачанов, който освен съпартиец на лицето Ангел Джамбазки е и вицепремиер и министър на отбраната, което създава основателно съмнения за явна злоупотреба с влияние и опит за прикриване на престъпления, извършено от представител на властта", се казва в сигнала. 

След като изнася всички факти и обстоятелства около случката с настоящия евродепутат Бареков настоява да бъде извършена проверка от главна прокуратура, която да де отговори кога, къде точно и в колко часа е спряно на 07.12.2019г. лицето Ангел Джамбазки да управлява МПС с алкохол в кръвта и какви стойности е отчел дрегерът. Къде и в колко часа Ангел Джамбазки е дал кръвна проба, която е с много по-ниски стойности и имало ли е намеса от страна на вицепремиера Красимир Каракачанов за прикриване на факти и обстоятелства за извършено престъпление. Пита се още защо (според Бареков) МВР крие пет дни скандалната информация от обществото, като включително не се публикуват бюлетините на 7 и 8 декември 2019-а.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com