Бивш охранител на Иво Карамански съди Асен Генов заради "Нощните вълци"

12870
Бивш охранител на Иво Карамански съди Асен Генов заради "Нощните вълци"
Снимка: БГНЕС

Един от хората, подкрепили похода на "Нощните вълци" в България, е завел дело срещу блогъра и колумнист на Actualno.com Асен Генов. Става въпрос за Марин Маринов, който работи като частен детектив, но е по-известен като последния шеф на охраната на убития преди години Иво Карамански.

Според Маринов Генов подклаждал и подвеждал хората към агресивни действия срещу хора, които са по-скоро „културни туристи“. „Да оставим и лъжите, че те са агенти на Москва и ги финансират службите. Няма такова нещо. Това много лесно може да се провери. Освен това има и заплахи за убийство – като кажеш на моторист, че ще му сложиш пирони пред мотора, това значи да го убиеш. Една кола ще спука гума, но мотористът пада и може и да умре“, каза Маринов, цитиран от Topnovini.bg.

"Зелените" с куп въпроси към Бъчварова - хем иска специален закон, хем не прави нищо срещу паравоенни

Със специално писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова ПП "Зелените" поиска отговор на въпроса защо подопечните ѝ структури не реаг...

Той коментира и напрежението по време на похода в Бургас, където възникна скандал и сбиване между две групи – протестиращи срещу рокерите „Нощните вълци“, близки до руския президент Владимир Путин и мъже и жени с камуфлажни дрехи от Воински съюз „Васил Левски“ и организацията „Шипка“. За Маринов това е безплатна реклама, направена от американофили.

„Ако не бяха повдигнали темата Асен Генов и компания с хвърляне на камъни и т.н., масла да разливат по завоите, походът сигурно щеше да мине тихо. Целта беше да се видят славяни със славяни. Докато славянската ни кръв е под въпрос, то източното православие, писмеността и почти еднаквият език е нещо много важно“, категоричен е Маринов.

За децата, с носии, които посрещнаха рокерите в София, той заяви, че знаел, че ще ги посрещат, но защо са били взети деца, нямал представа. „Скандал щеше да бъде, ако тези деца хвърляха камъни. Те не са направили нищо лошо“, подчерта Марин Маринов, без да коментира защо децата не са били предупредени предварително и дали това не е случай на възползване.

Припомняме, че лидерът на "Нощните вълци" Александър Залдостанов, по-известен като Хирурга, има забрана да влиза в ЕС. Той е считан за част от приближените до руския президент Владимир Путин, който преди време го награди с орден.

Пострадалите от боя заради "Нощните вълци" в Бургас - арестувани заради "държане на плакат"

Иван има счупване на прешлени. Това заяви Иво Дошев, визирайки Иван Панчев – и двамата арестувани заради сблъсък с паравоенна гру...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com