Бяла тръгва на протест след присъда за убийство от само 3 години затвор

11651
Бяла тръгва на протест след присъда за убийство от само 3 години затвор
Снимка: БГНЕС

В град Бяла отново се готви протест. Причината – присъда за убийство от само 3 години затвор.

Става въпрос за случай отпреди 2 години. Убит тогава е 18-годишният Алекс Ангелов. Той почина, след като беше ударен със стъклена бутилка в главата от 32-годишния Валентин Маринов и след като лекарите в Русе не успяха да се преборят за живота му. А причината е спор, тръгнал от това, че Ангелов не дал цигара на някой от компанията на Маринов – защото момчето не е пушило и съответно е нямало цигари.

Собственикът на кучетата, убили човек, и преди е санкциониран заради животните

Прокуратурата започва разследване на смъртта на 39-годишен мъж, убит от 5 домашни кучета край село Владо Тричков, предаде  БГНЕС. ...

На първа инстанция Маринов е признат за виновен и осъден на 20 години затвор. Във Велико Търново, на апелативна инстанция, вече има промяна – заради характера на престъплението, което е изменено. На финалното съдебно заседание в Русе на 14 ноември миналата година съдебният лекар д-р Пламен Димитров каза в качеството си на експерт, че смъртта на Алекс е настъпила от тежка черепно-мозъчна травма с мозъчни кръвоизливи, но няма травми по лицето му. Това означава, че по лицевите му части не е нанесен силен удар, но при рязък удар с юмрук по главата човек може да загуби равновесие и да падне, посочи д-р Димитров пред съда. Тогава защитникът на Маринов, адвокат Венцислав Великов поиска обвинението да бъде преквалифицирано в убийство по непредпазливост, за което наказанието е значително по-ниско. Окръжният съд не се съобрази с това искане. Колегите им от Апелативния съд обаче го направиха и това доведе до намаляване на присъдата. Решението подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд, обобщава TVN.

"Може ли един човешки живот да струва 3 години? Не е ли гавра с паметта на детето, с човешките закони", попита една от учителките на загиналия младеж.

"Престъпността идва от съдиите. Може ли един чужд гражданин (бел. ред. – бившият френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, който пръв заговори публично за аферата "Яневагейт") да каже, че има гнили ябълки в съдебната система, а от наша страна да няма нищо? Искаме от ВСС да забрани на тези съдии да продължат да работя", настоя един от роднините на Алекс.

В четвъртък, в 11:00 часа, трябва да бъде проведен протестът пред Районния съд на Бяла. "Моля ви за справедливост и правосъдие, елате да ни подкрепите", каза разплаканата леля на Алекс пред Нова телевизия.

Ромът, убил 41-годишен асеновградчанин: "Беден съм. Искам да ме пуснат!"

Ромите, убили 41-годишен асеновградчанин, остават в ареста за постоянно. Това решение потвърди Апелативен съд-Пловдив, като мярката е о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com