Борисов иска Институтът по криминалистика да стане "като по филмите"

7059
Борисов иска Институтът по криминалистика да стане "като по филмите"
Снимка: БГНЕС

Не съм позволил никакви политически чистки или каквото и да било, за да запазим професионалния състав. Благодаря на заместник-главните прокурори, че сте тук. Прокуратурата е господар на досъдебното производство. Това заяви премиерът Бойко Борисов на Националното съвещание на МВР.

Защо след като и днес плюс 300 коли са в поръчка, махнахме лимитите, сменихме коли и още продължаваме да говорим, че полицейското присъствие е малко и недостатъчно. Не мога да си го обясня - мотори, коли, джипове, 68% сме усвоили от парите, които Европа даде за границата, другите се обжалват в момента, но продължава да идва техника, каза още премиерът, цитиран от БГНЕС.

По думите му не може да няма как в селата да бъде направен график и за по няколко часа полицаите да ходят да "респектират и организират".

"Не може да мрат хора по улицата. Петък, неделя - като гледате магистралите и трафика, виждате какво става по пътищата. Организира се движението и трудно се поема този трафик. Ако не бяха магистралите, не знам тези милиони коли как щяха да се движат по двулентови пътища", отбеляза Борисов.

Той се обърна към полицаите с думите: „Превишена скорост, пиян, наркотици, задържате. Онзи ден, когато един пиян го бяха пуснали - какво да се похвалим, че сме задържали еди кой си. Един такъв случай и всичко досега, което сме вършили, става нула. Не може областните дирекции да не знаят по магазините какво се продава”.

Толкова елементарно може да ги изловите. Този, който не иска да се занимава с това, вече може спокойно да си отива, обърна се Борисов към служителите на икономическа полиция.

„Убеден съм, че колегите от Криминална полиция ще разкрият убийството в Русе. Въпрос на време е да се разкрие, има много ДНК материал. Пратили сме най-добрите криминалисти", каза министър-председателят по повод убийството на телевизионна водеща в града.

"Искам Институтът по криминалистика да го направим такъв, какъвто го гледате по филмите. Колкото трябва ще се заделят пари, най-съвременното, което има, трябва да се купи”, допълни Борисов.

От своя страна главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че според него целият модел на закона за МВР, който касае структурата на МВР и присъствието на МВР по места до ниво районен инспектор отдавна е изживял своето време.

"Другият модел е свързан с мрежа от модулни жандармерийски участъци на територията на цялата страна извън градовете. Това е начинът за засилено полицейско присъствие", добави Цацаров.

Призовавам за повече внимание към това, което се случва в районните управления и в населените места, където си мислят, че бог високо - цар далеко, подчерта Цацаров.

Борисов бързо-бързо обяви, че БПЦ няма да се отчита на държавата за даренията си

"Никой никога не е мислил и не мисли техните доходи (бел. ред. - на Светия синод), които получават от дарения, от продажба на свещи и т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com