Цацаров: Работи се по всички версии за изчезналия Адриан, няма възраждане на "Наглите"

1130
Цацаров: Работи се по всички версии за изчезналия Адриан, няма възраждане на "Наглите"
Снимка: БГНЕС

Работи се по всички версии за изчезналия Адриан Златков. Това заяви днес главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС.

Припомняме, че колата на 25-годишния Адриан Златков беше открита вчера, изоставена на път в село Герман, където семейството има къща. Бизнесът на семейството е търговия с луксозни автомобили и камиони. МВР няма данни за искан откуп за изчезналия.

Цацаров разпореди бързо производство за всеки, който посегне на лекар

Окръжните прокуратури трябва да подготвят алгоритми за незабавни реакции при сигнали за посегателства над лекари. Това им е разпоредил ...

„Прокуратурата работи в пълен синхрон с ръководството на МВР. В постоянна връзка съм с главния секретар на МВР. Сформиран е екип, в който участва наблюдаващият прокурор, представители на всички главни дирекции на МВР”, каза Цацаров. Той увери, че са взети мерки информацията по разследването да бъде максимално ограничена в рамките на работещите в този екип.

„Работи се постоянно. Работи се по всички версии. На този етап интересите на разследването не позволяват да бъде представена каквато и да е друга информация. Наблюдаващият прокурор, така и ангажираните по случая служители на МВР, работят денонощно“, посочи главният прокурор.

Цацаров уточни, че може да каже само това по темата, тъй като всичко друго може да навреди на интересите на разследването.

Той заяви, че не мисли, че има възраждане на „Наглите”. „Това е тежко криминално престъпление. Няма общество, което да е застраховано от такива престъпления. Нека оставим хората да си свършат работата, да им дадем необходимото време и толеранс. Всяко станало тежко криминално престъпление е сериозна индикация, но това не означава, че едва ли не трябва да гледаме като на това като на обикновено престъпление“, призова още главният прокурор.

Нинова: Цацаров е категоричен, че нямам общо с „Цанков камък“ (ВИДЕО)

Главният прокурор ме уведоми, че нямам общо с проекта „Цанков камък“ – всички, позволили си да свържат името ми с про...

Относно това, че швейцарски съд е отхвърлил обвинение за дъщерята на Цветан Василев, за което беше обвинена тук и дали това е лична вендета. „Това се преценява от наблюдаващите прокурори и разпоредбите на НК. В НК лична вендета няма. Виновните биват обвинявани и това е целта на наказателния процес“, каза Цацаров. „Ние работим по българските закони, може да питате швейцарският съд защо има разминаване“, отвърна главният прокурор.

Той коментира и това дали доказателствата по делото срещу Прокопиев, Дянков и Трайков ще издържат. „При всички случаи, когато се внася обвинителен акт се приема, че доказателствата са достатъчно. От тук насетне компетентен е съдът. Събран е достатъчно обем доказателства. В никакъв случай не може да се счита, че това е някакъв специален случай или нещо друго. Не съм чел изявленията на Прокопиев, но в цялата ми практика познавам само двама обвиняеми, които казаха, че са виновни, всички други са невинни. Няма обвиняем, който да твърди, че е виновен. Това е защитна позиция на всеки обвиняем - каквото е за Прокопиев, това е и за другите“, заяви още Сотир Цацаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com