Четвърти ден държавата издирва Росен Ангелов, от него няма и следа

5455
Четвърти ден държавата издирва Росен Ангелов, от него няма и следа
Снимка: БГНЕС

Четвърти ден продължава издирването на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, но към момента от него няма никаква следа, съобщава bTV.

Според разследващите той се намира в района на с. Луково, като за последно е бил във вилата в селото, в която се е самонастанил. Успял е да се измъкне за броени часове от разследващите. Затова именно край селото са съсредоточени всички сили. Десетки полицаи и военни издирват Ангелов в гората.

Росен Ангелов е изключително добре физически подготвен, планинар е, познава местността и не е проблем за него да оцелее дълго време в планината, е мнението на разследващите.

В района има 25 вили и е възможно той да се самонастани в някоя постройка.

Със свидетелство за съдимост, че е осъждан, Росен Ангелов работил като таксиметров шофьор

Седмица след като шестима души бяха хладнокръвно разстреляни в Нови Искър и докато всички възможни специализирани части на МВР и армият...

Росен Ангелов е с три присъди, последната присъда е влязла в сила през 2009 г. и е за блудство в малолетна. Оттогава той е бил обявен за издирване и 8 г. не е бил открит. Живял е на няколко адреса в нелегалност. Вероятно се е изхранвал, като е работел на различни строежи.

Соченият за извършител на шесторното убийство е всял истински ужас сред жителите на съседните до Луково села.

В село Реброво жители признават, че ги е страх да отидат сутрин на работа. "Не сме спокойни изобщо, страх ни е да отидем на работа", призна жителка на селото.

В момента в съседните на Луково села има засилено полицейско присъствие, проверяват се пътници, както и автомобили и багажници. Хората обаче не се ядосват, а съдействат на органите на реда, съобщава телевизия "Европа".

Росен Ангелов може вече да е напуснал България, обяви бивш главен секретар на МВР

Разследващите жестокото убийство на шестима души в Нови Искър не са много наясно с това къде биха могли да открият издирвания за престъ...

"Не ме е страх от него, приготвил съм си брадвата. Но мисля, че не е тук, а е забягнал вече в някоя държава", казва друг жител на селото.

В Реброво се проверяват дори пътниците във влаковете.

За Росен Ангелов има подадени 3-4 сигнала във всички тези години, които са проверявани от съответните структури на МВР, но те са били без резултат, каза в ефира на bTV председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Той цитира и статистика за хора, които се укриват от властите.

„Около 1100 са тези, които имат присъди, около 600 са тези, които са обявени за задържане под стража. Във всички тези случаи се разчита на информацията, която постъпва, на активната роля, която имат всички представители на местната власт в отдалечените населени места, и на районните инспектори”, посочи Цветанов.

Всички структури на МВР издирват тези лица, но когато се получи информация за дадени сигнали, веднага се проверяват. За Росен Ангелов те са били безуспешни, защото информацията не е била потвърдена, допълни той.

Росен Ангелов може и да е бил във Френския легион

Има индикации, че издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е бил в Чуждестранния легион. Това заяви в интервю за b...

По думите му трябва да се предприемат организационни мерки – всички институции да свършат своята работа и да има по-добра координация помежду им.

Не трябва винаги да прехвърляме отговорността на законодателството, защото и към настоящия момент имаме достатъчно механизми, с които можем да се справим, отбеляза Цветанов.

Към настоящия момент разследващите са категорични, че Ангелов е извършителят на шестте убийства на база експертизите и всички събрани веществени доказателства, каза още бившият вътрешен министър.

Той е изключително е опасен, затова който го забележи, не трябва да предприема никакви действия, а просто трябва да информира компетентните органи, посочи още Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com