Делото САПАРД пак влиза в съда

19125
Делото САПАРД пак влиза в съда
Снимка: БГНЕС

Делото САПАРД срещу бизнесмена Марио Николов и още няколко души за източването на близо 7. 5 млн. лв., отново се връща в съда. Този път казусът ще се разглежда от спец съдии, а новината съобщи главният прокурор Сотир Цацаров на форум в Мюнхен, съобщи БНР.

През август 2012 г. Софийският апелативен съд върна делото на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения. Държавното обвинение е преработило обвинителният акт и тъй като става дума за организирана престъпна група, за източване на пари от европейската програма САПАРД, то ще се гледа от специализирания наказателен съд. Първото заседание срещу Марио Николов, съпругата му и останалите подсъдими е на 23 януари.

Пак отложиха делото САПАРД

За пореден път Върховният касационен съд (ВКС) отново отложи делото САПАРД, предаде Стандарт Нюз. Както е отдавна известно, процесът с...

Казусът САПАРД е бил коментиран от главния прокурор на форум посветен на бъдещето на европейската прокуратура. Според предварителните намерения тази нова евроструктура ще работи по дела свързани със злоупотреби с европейски средства.

У нас делата свързани със САПАРД претърпяха пълно фиаско след първоначални тежки присъди на първа инстанция, в Германия обаче, където е международното продължение на българската схема , отдавана е имало финални осъдителни присъди.

„Зная ,че САПАРД не е повод за гордост за българската съдебна система, но той е най-добрият пример за необходимостта от европейска прокуратура", това е казал пред своите колеги в Мюнхен българският главен прокурор.

 

ВКС заседава по делото "Сапард"

Състав на Върховния касационен съд насрочи за 14 октомври заседание по делото, образувано по искане на главния прокурор за възобновяв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com