Един от заместниците на Владимира Янева подаде оставка

7645
Един от заместниците на Владимира Янева подаде оставка
Снимка: бгнес

За мен постъпката на съдия Иво Дачев, който подаде оставка като председател на търговската колегия на Софийския градски съд (СГС), е достойна. Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Той подчерта, че определя постъпката така, не защото Дачев улеснява изпълняващия длъжността председател на СГС Богдана Желявска. Все пак Дачев бил най-младият съдия от екипа на СГС и поради тази причина едва ли той по някакъв начин е уронил авторитета на съда, информира БГНЕС. 

Владимира Янева със скандален заместник

Председателят на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева е предложила за свой заместник и шеф на Наказателното отделение съдия Петя...

Според Панов всеки изпълняващ длъжността има правото да избере екипа, с който да работи. Той добави че днес ще стартира процедурата за избор на нов председател на СГС. Едно от нещата, които ще поддържат авторитета на съдилищата, е системата за случайно разпределение на делата, защото тя е признак за прозрачност и яснота.

Дачев подаде оставка по-рано днес. Председателят на ВКС обясни, че ще внесе оставката още днес във Висшия съдебен съвет, за да може да се открие нова процедура по избор на титуляр. 

Досегашният титуляр Владимира Янева подаде оставка преди повече от 10 дни, а Лозан Панов призова това да сторят и заместниците й, припомня "24 часа".

Вчера стана ясно, че временният ръководител на Софийския градски съд (СГС) Владимир Йорданов е издал днес заповеди, с които отнема административните правомощия на заместник-председателите и ръководители на отделения от екипа на Владимира Янева.

Христо Иванов внесе предложение за дисциплинарно уволнение на Владимира Янева

Министърът на правосъдието Христо Иванов внесе във Висшия съдебен съвет предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу В...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com