Фандъкова не е имала планирана среща с Десислава Иванчева

2429
Фандъкова не е имала планирана среща с Десислава Иванчева
Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че не е имала планирана среща с Десислава Иванчева вчера, нито е участвала в такава. Това съобщи Фандъкова пред журналисти, предаде bTV.

„Кметът на район „Младост" е била в Столичната община по работа, което се случвало често, а от екипа на столичния кмет помагали на Иванчева, която не била много наясно с процедурите. Вчера тя е имала среща без предварителна уговорка със заместник-кмета Евгени Крусев по повод ремонти на улици, както и със заместник-кмета Ралица Стоянова. Това е сериозен казус, който е извън правомощията на Столичната община, да оставим компетентните органи да си свършат работата“, допълни Фандъкова.

Над 20 мащабни ремонта в София, този на "Граф Игнатиев" започва на 8 май

Планираното начало на ремонта на „Граф Игнатиев” е 8 май, като има готовност за цялостна реконструкция на улицата и околнат...

„Трябва да кажа, че това, което видяхме, не ми беше приятно да го видя, не само защото е кмет, надявам се да има обяснение и причини за това“, коментира още Фандъкова в отговор на въпрос за вчерашното задържане на Иванчева.

Фандъкова и главният архитект на столицата Здравко Здравков категорично отхвърлиха твърдения, че терени, предназначени за зелени площи, могат да бъдат застроени.

„Направиха се неверни внушения, спекулира се със страховете, че могат да бъдат застроени т.нар. междублокови пространства“, каза Здравков в отговор на въпрос на пресконференция, на която столичният кмет представи програмата за ремонт и изграждане на пътна инфраструктура в София.

Целта на този закон беше именно защитата на комплексите и успокояването на ситуацията на напрежение в тях. Дали е "Младост", "Обеля" или "Овча купел", междублоковите пространства попадат в терени за широко обществено ползване.

„Много е опасно да се спекулира със страховете на хората, че тези терени могат да бъдат застроени. Тези терени не могат да бъдат застроявани по простата причина, че попадат под специфичната защита на чл. 11, в който те не могат да бъдат преотреждани за нищо друго освен за озеленяване“, категоричен беше Здравко Здравков.

Светица ли е Десислава Иванчева - според бивш зам.-кмет на "Младост" твърдо "не"

Дали кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова действително са взели голям подкуп и ще се превър...

„Въпросният параграф 28 не засяга комплексното застрояване, не само за "Младост", а за всички останали комплекси на територията на Столичната община, добави главният архитект. Защитата на зелените системи е категорично разписана с текстовете“, заяви Здравков и апелира да спре да се спекулира със страховете на хората, които да бъдат спокойни, че терените, които попадат в междублоковите пространства няма как да бъдат преотредени за нищо друго.

„Твърденията, че това е "вратичка" за застрояване на зелени площи в "Младост"“, категорично не са истина, коментира от своя страна кметът Йорданка Фандъкова.

Тя каза, че сутринта е помолила главния архитект на града да каже ясно и категорично, че съответният законов текст не се отнася за жилищните комплекси. „Ако имаше и грам възможност и съмнение за това, нямаше да позволя той да остане в закона“, заяви Фандъкова.

„Не съм гледала камери и нямам намерение, не е моя работа, в момента вървят сериозни разследвания, следствени действия“, каза кметът Фандъкова на въпрос, свързан с вчерашния арест на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева.

„Всички институции и граждани сме длъжни да съдействаме, ако към нас има въпроси, така че ние със сигурност ще го направим“, каза Фандъкова.

Слави Трифонов за Иванчева: Тези, дето я хванаха, не са ли също престъпници?

"Всичко щеше да е прекрасно, ако хората задържали, може би подкупния кмет на "Младост", бяха чисти като сълза от сърна". Това пише в св...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com