Франция официално разследва министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов

35087
Франция официално разследва министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов
Снимка: БГНЕС

Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан потвърди, че министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов е получавал помощи за безработица във Франция през 2004-2005 година. Заради този факт Данов е трябвало да се явява във Френската служба по заетостта на всеки месец.

Пред БНТ Дьо Кабан каза, че ще се направи проверка за заетостта на министър Данов в България през същия период, като посолството може да служи за връзка между компетентните френски и български служби. Той обаче обясни, че все още не знае дали Данов е работил по същото време в България и е рано да му се търси отговорност.

"Биволъ": Данов не е ограбен, а му е вземан абонамент за списания

Сметката, в която министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов е получавал помощите си за безработица от Франция, всъщност не е...

Според информация в „Биволъ”, който извади случая на бял свят, преди два дни журналистите на разследващия сайт са внесли официален сигнал в Службата по заетостта. В сигнала са изложени фактите за помощите получени от Данов и доказателствата, че той не е имал право на тях, тъй като по същото време е живял и работил в България. Данов не отрича, че в края на 2004 година се е върнал като преподавател в УАСГ, а през 2005 година е създал архитектурно бюро. Архитектурната фирма на министъра се казва „Архитект Данов и партньори” и е регистрирана в съда на 10 март 2005 година.

Вчера и.д. директорът на Дирекцията за борба с измамите в Службата по заетостта г-жа Режан Биолет е потвърдила, че сигналът е получен и по него започва работа. Освен във Франция, сигнал е подаден и в България – пред Върховната касационна прокуратура, а той е прехвърлен в Софийска градска прокуратура, от чиято компетентност е да разследва министри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com