Георги, полетял от 6-я етаж: Люлях се, не скочих

11156
Георги, полетял от 6-я етаж: Люлях се, не скочих

12-годишният Георги оцеля след полет от шестия етаж на апартамента, в който живее заедно с брат си, сестра си и психично болната им баба, която има диагноза шизофрения. Според съседи майката се появява рядко, а бащата е в Гърция.

Във фаталния следобед майката дошла да види децата. Георги бил заключен с баба си вкъщи. Чувайки че идва, съседка излязла да й се оплаче от децата - че викат, че са гладни и искат храна. Това, по думите на жената, вбесило майката. Тя започнала да блъска по вратата и да вика. В този момент Георги се уплашил, според майка му, защото мислел че са полицаи и затова скочил.

„След като се почука на вратата, и то лично аз бях на вратата, като му почуках, той помислил, че полицаите искат да го вземат,” разказа майката Янка Видева пред bTV.

Размина се втори трагичен инцидент с дете, пострадало от ток

11-годишно момче е пострадало при инцидента на ул. "Господин Михайловски" в Стара Загора. Инцидентът е станал на заградена площадка със...

Единственият човек, който е с Георги в този миг - баба му, твърди, че излязъл на терасата. Тя го дърпала, а той повтарял „Искам да умра, бабо, искам да умра.”

Пет дни по-късно Георги вече се усмихва. Казва, че майка му работи и не им липсва нищо. „Не сме изпадали в такова състояние,” каза момчето пред камерата на bTV, а на въпрос кой му готви и му купува дрехи, той отговаря, че всичко за него прави майка му.

Георги обяснява че е паднал, защото се е люлял на тел на терасата. „Някои хора са ме видели, като се въртях на тела и не знам дали са свидетели,” допълни той и каза, че хората само поклатили глава, но не му извикали нищо.

Охранителят от училището на Георги Тодор Василев, който го познава добре, твърди, че момчето има някакъв проблем, но не го споделя, защото е „тих и мълчалив”.

Георги е ученик в спортното училище в Ямбол. 9-годишния му брат не ходи на училище, 6-годишната сестра също е в къщи.

Детето, скочило от 6-ия етаж, е в тежко състояние

12-годишното момче, което скочи от 6-ия етаж на дома си все още е в реанимация в тежко състояние. Спешни консултации на всички институц...

Семейството живее мизерно, нямат ток и вода. Съседите казват, че децата са гладни, чакали подаяния и просели по улиците.

Съседката Стоянка Иванова си спомня за случай, в който децата почукали на вратата й с молба да ги прибере да спят в дома й, защото майка им не се прибрала. Други съседи твърдят, че майката не оставяла на децата ключ за апартамента. Най-често те били затваряни вътре с баба си. Промушвали се през съседната тераса, молели за храна или искали да излязат.

„За нас това е нещастен случай, но нека компетентният орган да прецени дали не е опит за самоубийство,” посочи Мария Славова от Социалната служба в Ямбол.

„Пред нас Георги отрече да е скочил сам и да е оказван тормоз или насилие от страна на майката. Има силна емоционална връзка в семейството,” коментира още Славова.

До дни Георги ще бъде преместен от реанимация в ортопедично отделение на ямболската болница.

3 деца са уцелени при стрелба във Враца

Три деца са уцелени при стрелба с въздушна пушка във врачанското средно училище "Христо Ботев". Инцидентът е станал по време на голям...

От отдел „Закрила на детето" в Ямбол казаха, че преди 6 месеца получили сигнал за липса на контрол и родителска грижа към Георги. При проверката не е констатиран риск за детето. По същото време са известени, че по-малкото братче е бито от майката. То е изведено в кризисен център в Пловдив. Прокуратурата обаче отказва образуване на наказателно производство и прекратява преписката. След 6 месеца детето е върнато вкъщи.

През цялото това време според отдел „Социално подпомагане” те са работили със семейството. Майката е ползвала услуга за консултиране и подкрепа. Резултатът - намерила работа и искала да вземе децата при себе си.

„Колежката, която е извършвала проверката и която е ключов социален работник е ходила в жилището, в което са живели до месец април, и там са констатирани добри условия,” обясни Милена Янкова от социалните грижи в града.

По случая с Георги е образувано досъдебно производство. В Районна прокуратура тече разследване, а с майката и двете деца работят служители на отдел „Закрила на детето”.

Снимка: БТВ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com