Гледат мярката на Георги Сапунджиев, който прегази Паоло

19999
Гледат мярката на Георги Сапунджиев, който прегази Паоло
Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд ще разгледа мярката за неотклонение "домашен арест" на Георги Сапунджиев. 

Сапунджиев е обвинен за това, че началото на юни прегази с автомобила си четиригодишния Паоло на пешеходна зона в Стара Загора. Направените проби за алкохол и наркотици са отрицателни.

Георги Сапунджиев е на 44 години, с две деца и живее в близкото село Змейово.

"Очаквам затвор за този човек. Не че това ще ме удовлетвори, но го искам заради чувството, че има някаква справедливост, че има закони" - каза пред "24 часа" Красимира Иванова, майката на прегазения в пешеходната зона на Стара Загора Паоло.

Майки ще посрещнат убиеца на Паоло пред съда в Пловдив. След случая с блъснатото момче в Стара Загора, те се обединяват около идеята за промяна в Закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс.

„Всички майки и организации, които сме загрижени за движението по пътищата, настояваме да се спазва Закона за движение по пътищата и да се прилага с по-голяма строгост, особено при водачите, които са употребили алкохол или са навлезли в пешеходна зона", обясни д-р Мариела Даскалова от сдружение „Зачатие".

„Ще се съберем, за да присъстваме като граждани, защото ние не сме забравили, а и обществото не трябва да забравя. На нас не ни е все едно дали ще го пуснат този човек или ще си понесе някакво наказание", категорична бе Вера Вулджева от фондация „Искам бебе".

От 5 юни в интернет върви подписка с искане за публичен съдебен процес и ефективна присъда срещу Георги Сапунджиев. До момента са се включили близо 2 700 души.

 

Разбраха кой е собственикът на автомобила, прегазил цветята, оставени за Паоло

Разбра се кой е собственикът на автомобила, който премина през цветята, поставени на лобното място на загиналото на пешеходната зона в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com