Искат постоянен арест за Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков

10467
Искат постоянен арест за Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ за привлечения като обвиняем Кристиан Николов, предизвикал ПТП след употреба на наркотични вещества и причинил смърт на друг участник в движението - журналиста Милен Цветков, съобщава БГНЕС.

По данни на полицията около 18 часа на 19.04.2020 г., лек автомобил Audi Q7, управляван от 22-годишния Николов, предизвикал пътно-транспортно произшествие в района на кръстовище на бул. „Черни връх“ в столицата с намиращия се пред него лек автомобил Subaru Forester. Вследствие на инцидента е причинена смъртта на другия участник в движението, спрял на червен сигнал на светофара – журналистът Милен Цветков. Спешните медици, пристигнали на мястото, установили, че журналистът все още има пулс. Линейката тръгнала към „Пирогов”, но на път за болницата Милен Цветков издъхнал.

Сочената за собственичка на джипа, убил Милен Цветков, има общ бизнес с Миню Стайков

Твърде продуктивен общ бизнес има Миню Стайков с предполагаемата собственичка на джипа, убил журналистът Милен Цветков. Неофициално изл...

Кристиан Николов е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, от което е установено, че е шофирал под въздействие на канабис и амфетамин. Същият бе задържан за 24 часа в 4 РПУ, а днес бе отведен в СДВР. От прокуратурата съобщават, че мярката му за задържане е удължена на 72 часа с постановление на дежурния прокурор. Николов е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан с постановление на дежурен прокурор при Софийска градска прокуратура за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане пред Софийски градски съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От справка на отдел „Пътна полиция“ – СДВР се установява, че обвиняемият Николов е правоспособен шофьор, като спрямо него има издадено наказателно постановление за регистрирано предишно нарушение на Закона за движението на пътищата.

В хода на разследването е установено още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик Десислава Николова, майка на обвиняемия. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура. Иван Гешев изказва съболезнования на семейството и близките на починалия журналист Милен Цветков.

Безнаказаният преход е това, което уби Милен Цветков

Бързо забогатяване, мощен джип, охолство, за което никога не си се трудил, няма и да се трудиш. Образование в чужбина, за което винаги ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com