Жестокото убийство в Мизия: Повдигат обвинение на 20-годишен мъж, може да лежи до живот

3636
Жестокото убийство в Мизия: Повдигат обвинение на 20-годишен мъж, може да лежи до живот
Снимка: iStock

Намереният мъртъв 61-годишен мъж в землището на гр. Мизия на 26 юли е бил убит по особено мъчителен начин. Предполагаемият 20-годишен извършител от ромски произход е задържан и ще му бъде предявено постановление за обвинение по чл. 116 от НК.

Предвиденото наказание е от 5 до 15 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Това заявиха от прокуратурата във Враца и отчетоха, че в последния месец се забелязва увеличаване на ръста на тежки криминални престъпления.

"Вчера е получено съобщение в РУ-Оряхово за убит мъж, веднага е започнало досъдебно производство – оглед на местопроизшествие, където е намерен труп на мъж. Установено е, че се касае за починало лице на 61 г., жител на гр. Мизия. Сутринта на този ден е бил помолен от негов познат – мъж на 20 г. – да го закара до гр. Оряхово. По време на пътуването с автомобила на пострадалия между тях възниква скандал, който предизвикал агресията на младия спътник, започнал да го удря в областта на главата. Успял да спре автомобила, след което бил свален и младият мъж продължил да го удря, скачал върху тялото му до момента, в който усетил, че лицето е бездиханно", обявиха от прокуратурата.

Обвиняемият напуснал произшествието, а после се върнал да прикрие следите си. Към този момент има достатъчно доказателства, че именно той е извършител на тежкото криминално престъпление. Първо ще бъде задържан за 72 ч., после прокуратурата ще иска най-тежката мярка "задържане под стража".

Извършителят не е осъждан, но е криминално проявен. Употребявал е наркотични вещества, часове преди деянието също е употребил такива субстанции.

"Продължават действията по разследване и установяване на всички факти и обстоятелства. Разпитани са около 4-5 свидетели на факти и обстоятелства, имащи отношение към предмета на разследването. Сигналът, подаден в полицията, е направен от самия извършител заедно с баща му", обявиха от обвинението във Враца.

От полицията съобщиха, че са установили трупа на жертвата, като на известно разстояние – около 3-4 км в землището на гр. Мизия и с. Гложене, в дере, е бил оставен автомобилът на жертвата – син "Опел Корса". Премахнати са регистрационните табели, които са намерени в самия автомобил - явно това е бил част от опитите за прикриване на следите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com