Журналист се оплака от институционална репресия от прокуратурата и МВР

6771
Журналист се оплака от институционална репресия от прокуратурата и МВР
Снимка:

"Срещу мен започва институционална репресия от Прокуратурата и Полицията на Иван Гешев, Бойко Борисов и Делян Пеевски! След минути влизам в сградата на РПУ-Поморие при разследващ полицай Чалъков на разпит, засега като свидетел по вече образувано досъдебно производство по чл. 325 от НК.

Но то е срещу мен, защото в същото време прокуратурата е назначила Съдебно-психиатрична експертиза, с която да бъде установено дали мога да нося наказателна отговорност, пише журналистът Стоян Тончев в социалната мрежа фейсбук.

Целта им: "Или в Психиатрията, или в Затвора - избирай!".

Цената на свободата е висока. Цената да говоря и пиша истината, която плащам всеки ден, ми струва много, но аз няма да се откажа от ракурса в живота, който устремено съм поел. Няма да мълча!

Определям случващото се като мръсна Свинска атака на Статуквото, на Мафиотско-олигархичния модел, който управлява държавата и обезкървява българския народ, поставил го на колене пред наложения диктаторски режим в България с узурпиране на властта. Това е удар срещу Свободата на словото, Демокрацията и персонално върху мен, за да преустановя журналистическата си дейност.

Не им стига да ме мачкат финансово, отблъсквайки рекламодатели от моята медия Liberta.bg чрез "предупреждения" за проверки, но прибягват и до крайни мерки! Искат напълно да запушат устата ми и публично да ме дискредитират! За тях свободомислещите журналисти са смъртни врагове!

Полиция и Прокуратура не разследват кои ме пребиха през 2016 г. и кои ме следяха през февруари на 2020 г. Дори дежурен полицай не реагира, когато бях гонен пред очите му от непознато лице между колите на блока, в който живея, не му поиска и документите за проверка!!!…

Подсъдимите за побоя над журналиста Стоян Тончев бяха оправдани

Точно 3 години след жестокия побой над журналиста от Поморие Стоян Тончев, Районният съд в морското градче оправда двамата подсъдими за...

Всичко е ясно – държавна поръчка!

Нека припомня - през 2016 г. срещу мен се извърши покушение. Бях следен, причакан и пребит до дома си от маскирани наркоразпространители, свидетели на МВР и Прокуратура по различни дела. Вследствие на ударите, само и единствено в главата, бях обезобразен, със строшено лице - счупен череп, нос, челюст, скули... Едва оживях! Претърпях операция... Възстановявах се повече от година.

До момента, вече сме 2020 г., МВР и Прокуратура не са открили и не издирват извършителите и поръчителя на жестокото криминално деяние - политическа поръчка, провокирана от журналистическата ми работа. А всички в град Поморие, включително и аз, знаят кои са те.

В началото на месец февруари 2020 г. срещу мен се упражни опит за второ покушение, който бе осуетен от придружаващите ме лица. Полицията абдикира от функциите си!

След като подадох сигнали на 112 и пуснах жалба, вместо да ме защитят, Полиция и Прокуратура в симбиоза, като организирана престъпна група на комунистическите служби, се опитаха да ме изкарат психически нездрав.

В Поморие пребиха журналиста Стоян Тончев заради работата му

Журналистът от Поморие Стоян Тончев е бил пребит снощи в морския град. Няколко души са нападнали Тончев, по негови думи, с бухалки, а п...

Бях изведен от дома си в Поморие с измама от полицаи под претекст – да разпознавам предполагаеми лица по снимки в сградата на ОДМВР-Бургас, които са ме следяли. Вместо това бях заведен от шефа на РПУ-Несебър Кирязов (и други полицейски служители) в Центъра за психично здраве в Бургас, където бях принудително настанен за 24 часа под наблюдение. След изтичането на мярката бях освободен, тъй като специалистите констатираха, че при мен не е налице психическо заболяване, а ПТС - посттравматичен стрес (прилагам част от епикризата).

Пояснявам, че ПТС може да се задейства, когато нещо ви напомни за първоначалното травматично събитие – шум, изображение, лица, познати действия (следене) и т.н. През януари на 2016 г. само споделих пред роднини и приятели, че съм следен, без да взема други мерки. И на 14.01.2016 г. вечерта бях пребит, изпочупен, с комоцио, в безсъзнание... През 2020 г., когато установих, че отново ме следят, вече потърсих съдействие от полицията, за да бъде предотвратено второ покушение. И държавните власти и органи се опитаха да ме изкарат луд! След като не успяха, сега искат да ме превърнат в престъпник чрез скалъпени обвинения и зависими свидетели!

Наближават избори и Държавната мафия, кръвожадният Октопод, спуснал пипалата си във всички институции и власти, се опитва всячески да заглуши всяко свободно островче, всеки критичен глас.

Сега трябва да сме обединени и сплотени повече отвсякога - за България, за съдбите ни, за бъдещите поколения, за Истината и за Свободата!

Постът ми е уведомителен, за да не се чудите: "Защо това се случва?", когато започне очернящата, дискредитираща ме клеветническа кампания в жълто-кафявите електронни и хартиени парцали, обслужващи властта в България", пише още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com