Кой е посещавал клуба на Петьо Еврото и къде е той: Говори шефът на ГДБОП

7525
Кой е посещавал клуба на Петьо Еврото и къде е той: Говори шефът на ГДБОП
Снимка: БГНЕС

През ноември 2021 г. в ГДБОП е получен сигнал от Антикорупционния фонд за обвързаността на бивши и настоящи служители на МВР с охранителната фирма "Делта гард". Този сигнал е многопластов, с различни сюжети в него. Един от сюжетите е историята около Илия Златанов, собственик към онзи момент на "Изамет". Това заяви директорът на ГДБОП главен комисар Явор Серафимов попитан как ще коментира сигналите срещу Петър Петров – Еврото.

Топли връзки с магистрати

Серафимов разкри, че по случая отново са установени магистрати - 3-4-5 човека от съдебната система, който са били в много добри отношения с Петров. Те са на различни нива - районна прокуратура, градска, дори специализираната към онзи момент.

ОЩЕ: Директорът на ГДБОП призна за познанства на Нотариуса с магистрати, подпомагали добрия изход на делата

Кой е посещавал "Осемте джуджета"?

Запитан дали са стигнали до по-високи нива, шефът на ГДБОП отговори: „Публично известни станаха някои снимки за посещение на сегашния и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов в този клуб. Този клуб е посещаван от много хора. Неговото име се споменава в сигнала, но се цитират много имена. В сигнала не се посочва като редовен посетител на този клуб. Но в следствие на материалите, които бяха излъчени, има твърдения, че е посещавал редовно. Мисля, че е споменато и неговото име в материалите, предадени на прокуратурата“.

ОЩЕ: МВР не можело да търси дали Сарафов е замесен в „Осемте джуджета“

В проверката на ГДБОП се стига до клуба "Осемте джуджета", където Петьо Еврото е провеждал срещите си. „Златанов казва, че там е виждал опашка от хора, които чакат да им се решат различни проблеми“, разказа Серафимов.

В хода на тази проверка самият Петров също е бил призован и се е явил като свидетел. Пред ГДБОП обяснил, че благодарение на неговите юридически способности хората го търсят, за да им окаже юридическа помощ. „Признава, че се познават, че Златанов е бил при него в клуба, но няма как да каже, че той е имал възможности да влияе в съдебната система“, допълни той.

ОЩЕ: Нови свидетелски показания за мафията и властта: Хората с прякори и мястото им в пъзела

Прокуратурата мълчи

През януари 2022 г. проверката е изпратена във Върховна касационна прокуратура. Тогава главен прокурор е Иван Гешев. „Нямаме информация какво е последвало. Бяха събрани огромни по обем материали за търговия с влияние, за измами, осъществени от групата на Петър Петров. Информацията представляваше повече от 100 страници справка“, каза шефът на ГДБОП.

Нямал информация да има обратна връзка. „Самата прокуратура е длъжна да ни уведоми къде се намира нашият сигнал, но не го е направила. Има случаи, при които ни уведомяват, но и други, при които някой прокурор може да е забравил да ни уведоми“, каза Серафимов.

Запитан дали в проверката е имало имена на прокурори от ВКП, той отговори: „Мисля че имаше, но не мога да цитирам имена“.

ОЩЕ: Божанов и "Осемте джуджета": Сбил се е с Пепи Еврото, твърди главният герой

Жив ли е и къде е Петьо Еврото?

На въпрос сред живите ли е Петър Петров - Еврото, Серафимов отговори: „Нямам информация лицето да не е сред живите. Това, което знаем е, че се предполага, че е жив и е напуснал територията на страната най-вероятно с фалшиви документи или през зелена граница. Предполагаме, че е в съвсем съседна държава, тук, на Балканите. В момента лицето се издирва“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Младеж получи солена глоба за опасно шофиране в Перник

13-годишно момиче се изгуби в планината - ето кой го спаси

По аферата "Митници": Оставиха в ареста Марин Димитров

Поради липса на престъпление: Прекратиха делото срещу прокурор Сулев

Домашен арест за Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Марин Димитров обжалва решението за ареста си по аферата "Митници"

Слави Трифонов губи дело срещу бившия си съпартиец Радостин Василев

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com