КПКОНПИ: Бившият директор на НЕК е в конфликт на интереси

3136
КПКОНПИ: Бившият директор на НЕК е в конфликт на интереси
Снимка: БГНЕС

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) установи наличие на конфликт на интереси по отношение трима души, заемащи висши публични длъжности, става ясно от официално съобщение.

Най-познатият човек е бившият директор на НЕК Петър Илиев. Конфликтът на интереси при него е, че гласувал приемането на годишен финансов отчет за 2017 и 2018 г., както и доклад за дейността на НЕК ЕАД за изпълнение на бизнес-програмата на дружеството. При одобряване на отчетите биха могли да бъдат изплащани допълнителни финансови възнаграждения на членовете на НЕК ЕАД и по този начин Илиев е предоставил на себе си възможността за получаване на допълнително възнаграждение по договора му за управление на НЕК ЕАД, казват от КПКОНПИ.

КПКОНПИ разследва началник на НСО, бивш директор на БНР, ректор и зам.-кмет

С решение от 22 януари, Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е установила...

Как Илиев си тръгна от поста - припомнете си в този материал!

Кои са другите с конфликт на интереси?

Кольо Динков, досегашен ректор на Университета за Хранителни технологии – Пловдив, по сигнал за това, че с докладна записка до председателя на Общото събрание на Университет, е определил себе си за ръководител на проект по Оперативна програма, за което е получил и възнаграждения.

Цветомира Дончева, бивш директор на РИОСВ – Шумен, по сигнал, че е утвърдила изисквания за провеждане на конкурс за заемане на длъжността "директор на РИОСВ" така, че на условията да отговаря самата тя.

Теменужка Петкова уволни всички шефове на БЕХ

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова уволни целия Съвет на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Досегашният изпълн...

Извън установените случаи на конфликт на интереси, Антикорупционната комисия проверява кмет и председател на Общинския съвет на Ковачевци заради получени субсидии от Държавен фонд "Земеделие", председател на Общински съвет – Мирково по сигнал, че е предложил на Общинския съвет да гласува месечно възнаграждение на кмета на общината, което да е процентно съотношение (73%) от възнаграждението на министър, както и свое възнаграждение като председател на Общинския съвет, двама общински съветници от Асеновград, защото единият участва в управлението на спортни клубове, финансирани от общината, и е гласувал "за" тези субсидии, а вторият – че е гласувал месечното възнаграждение на баща си, който е кметски наместник в населено място в същата община. Проверявана е и директорката на Регионалната здравна каса в София - по сигнал, че съпругът ѝ работи на същото място и е назначен като неин подчинен служител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Пияна жена, весела къща: Почерпена гражданка чупи витрини в село Топчии

Пиян дядо се обърна с трактора си в Разградско

BIRD: Мним данъчен, свързан с Калин Стоянов, рекетирал бизнеси

Намериха тяло на мъж в река Поройна в Шумен

"Заплашиха ме, че ще ме залеят с киселина": Говори градският прокурор на София

МВР публикува ВИДЕО за ареста на журналиста от BIRD Димитър Стоянов: Вади пистолет

Гледат мярката на Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Задържаха журналиста Димитър Стоянов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com