Криминалист: Защо приближен до Гешев прокурор идва бързо на мястото на катастрофата на "Черни връх"

13984
Криминалист: Защо приближен до Гешев прокурор идва бързо на мястото на катастрофата на "Черни връх"
Снимка: Pixabay

Военен прокурор е пристигнал веднага след полицията на мястото на тежката катастрофа на булевард "Черни връх" в София, предизвикана от Георги Семерджиев. Това заяви в „Събуди се” по Нова телевизия  криминалистът Иван Савов. Той подчерта, че има някои разминавания в информацията по случая.

„Първи на мястото на произшествието са пристигнали униформени служители от едно специализирано подразделение в София, които са запазили местопроизшествието и са извършили първите рутинни действия по обезопасяването на района. Интересно е кой е дошъл след тях – един човек с бял костюм. Това е един военен прокурор, чието име ще спестя за момента – нека властите се произнесат. Този човек се появява, влиза в периметъра, който е ограден, легитимира се като магистрат и започва да говори по телефона, да оглежда и да обикаля останките от автомобила и за съжаление телата на загиналите момичета”, посочи той.

Хипотезата на криминалиста е, че някой го е изпратил там, за да види какво се случва. "И тук вече нещата излизат извън МВР и въпросът е дали въпросното лице Семерджиев не е свързан с по-високите етажи на властта. Този военен прокурор е приближен до главния прокурор. Всички го знаят. Говоря за Адалберт Кръстев (бел. ред. представян и като Адалберт Живков), да", подчерта криминалистът.

По думите му униформените служители нямат право да му направят каквото и да било. „Той – бидейки магистрат – има правото да се намесва в рамките на произшествието. Едва след това пристига автомобил от 4-о районно, управляван от Мирослав, приятелят на Симона. И след това пристига и самата Симона Радева. Тя е била цивилна и с личния си автомобил и стои там около 40 минути. Интересно е, че униформените от районното там не са ѝ попречили. Тя си говори с тях и след това си тръгва”, заяви той.

Припомняме, че преди дни в ефира на БНТ заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров коментира, че военният прокурор, оказал се на мястото на катастрофата, ще бъде разпитан като свидетел.  "Военният прокурор Адалберт Живков ще свидетелства за това, което е видял. Няма замесен служител на МВР или военен прокурор в автомобила на Георги Семерджиев", уточни Ясен Тодоров. По думите му, Живков се оказал на местопрестъплението случайно, а не е бил лице, което участва в процедурата по разследване.

 

Всичко за катастрофата от "Черни връх" - четете ТУК. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com