Крокодила вече е с присъда от над 17 години затвор

2881
Крокодила вече е с присъда от над 17 години затвор
Снимка: Pixabay.com

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Емил Милев-Крокодила от 17 години и 6 месеца лишаване от свобода, която Апелативният специализиран наказателен съд му наложи на 6 юни 2019 г. за въоръжения грабеж пред клона на "Прокредитбанк" в столичния жк "Люлин".

В решението си от 16 април 2020 г. съдът потвърди и определените наказания на двамата съучастници на Милев в грабежа - 17 години и 6 месеца лишаване от свобода за Едуард Павлов и 15 години и 6 месеца затвор за Лазарин Лазаров. Наказанията на тримата са приведени в изпълнение и ще бъдат изтърпявани при първоначален строг режим.

Емил Милев-Крокодила е задържан по дело за кражба от 2009 г.

Емил Милев-Крокодила е с мярка „задържане под стража“ от снощи по дело за кражба от 2009 г., предаде репортер на БГНЕС. По...

Специализираната прокуратура предаде на съд Милев, Павлов и Лазаров през 2015 г. Освен за грабежа в жк "Люлин" (при който е нападнат с оръжие и удари в главата банков служител и са му отнети 136 072 лв. докато ги пренася към инкасо автомобил), на тях и още едно лице - М. Д., бяха предявени обвинения и за други деяния. Емил Милев и М. Д. бяха привлечени за отвличане и грабеж на турски гражданин на магистрала "Тракия" на 14 декември 2009 г., както и за последвала престрелка с полицията, за която Милев е обвинен и за опит за убийство на полицай. Милев и М. Д. бяха обвинени и за грабеж на бензиностанции в гр. Бухово (на 21 август 2012 г.) и на столичното "Ботевградско шосе" (на 22 юли 2010 г.).

На 9 януари 2018 година Специализираният наказателен съд напълно оправда Милев, Лазаров, Павлов и Димитров по всички повдигнати им обвинения. Специализираната прокуратура протестира присъдата пред втората съдебна инстанция.

На 6 юни 2019 г. Апелативният специализиран наказателен съд отмени първоинстанционната присъда в частта, с която подсъдимите са признати за невиновни за банковия обир в жк "Люлин" и им наложи наказанията, потвърдени на 16 април 2020 г. от ВКС. В решението си въззивният съд потвърди оправдателната присъда на първата инстанция по останалите обвинения. Последва касационен протест от Апелативна специализирана прокуратура пред ВКС срещу оправдаването на лицата по обвиненията за престъпните деяния на магистрала „Тракия“ и в Бухово.

На 16 април 2020 г. Върховния касационен съд уважи протеста на Апелативната специализирана прокуратура като основателен, като прие доводите ѝ, че въззивният съд се е произнесъл по същество преди да е изяснил важни обстоятелства, свързани с престъпленията на магистралата и в Бухово. Според решението на ВКС не са изследвани докрай показанията на свидетел във връзка с участието Милев в отвличането, грабежа и престрелката с полицаи на "Тракия". Свидетелят съобщава по делото не само разказани от Милев факти, но и такива, които лично е установил - а именно, че след магистралния грабеж и престрелката с полицията, Милев се е укривал в дома на Павлов, където самостоятелно лекувал огнестрелно нараняване на десния си крак.

Задържаха магистралния бандит Емил Милев-Крокодила

Задържаха магистралния бандит Крокодила, съобщава Нова телевизия. Емил Милев-Крокодила беше оправдан от Специализирания наказателен съ...

По искане на АСП въззивният съд допусна съдебно-медицинска експертиза за произхода на огнестрелното нараняване в крака на Милев, но в последствие я отмени, тъй като подсъдимият отказва да бъде прегледан. Така въззивният съд сам се е лишил от събиране на нови доказателства от съществено значение, пише в решението си ВКС. Съгласно НПК, експертизата е могла да бъде проведена с разрешение на съда, въпреки отказа на подсъдимия. Недостатъчно изследвани обстоятелства ВКС открива и за грабежа на бензиностанция в Бухово.

Ако Емил Милев бъде признат за участник в престъпните деяния, само по обвинението за опит за убийство на полицай на "Тракия", може да получи от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com