ЛиЛана: Със съдружника ми сме асфалтирали повече улици от Бойко Борисов

5923
ЛиЛана: Със съдружника ми сме асфалтирали повече улици от Бойко Борисов
Снимка: Facebook

С моя съдружник Мартин Димитров основахме нашата компания през 2011 г. с идеята да променим света. Никога не сме получавали европейско финансиране, но на месец още от началото правихме по 10 хил. лв. приходи, благодарение на нашите продукти. Това обяви Лиляна Деянова - ЛиЛана, в спецсъда, където поиска да бъде пусната на свобода.

Тя и съдружникът й бяха задържани в края на април по обвинение за участие в престъпна група, чиято цел била да присвои пари по европроекти, а освен това ЛиЛана има и обвинение в заплаха.

ЛиЛана, Скилър и Мартин Димитров обжалват пред Апелативния спецсъд

На 5 май Апелативният специализиран наказателен съд ще заседава по частни жалби на Мартин Димитров, Александър Деянов и Лиляна Деянова ...

В крайна сметка, Специализираният наказателен съд промени мярката на Лиляна Деянова - ЛиЛана от задържане под стража в домашен арест. Определението подлежи на обжалване и протест пред горната инстанция. Според съда няма данни, че Деянова може да се укрие или да извърши престъпления.

Бившата певица и настояща бизнесдама обясни пред съдия Вилислава Ангелова, че във фирмата й работели 30 души, повечето от които млади хора, завърнали се от чужбина, които получавали средно по 3500 лв. на месец, благодарение на продуктите в IT сферата, които изработвали.

Адвокат Николай Хаджигенов поиска от съда Лиляна Деянова да бъде освободена без да й бъде взимана мярка за неотклонение. По думите му от 30 април, когато е била разглеждана първата мярка, до днешна дата по делото не са постъпили никакви нови данни. Не са приложени и СРС-тата, използвани срещу обвиняемите, въпреки че 60 дни са били подслушвани, посочи още адвокатът. Той допълни, че по делото няма доказателства и никъде не се посочва къде и как станала участник в престъпна група, както и как точно са били усвоявани незаконно евросредства.

Преди време обвиняемата заяви, че са атакувани, защото са се изправили срещу корупцията в ТОЛ системата и АПИ. Не ни беше страх да обявим имената на хората, които стоят зад една от най-големите кражби в държавата. Освен, че го направихме публично, пуснахме сигнал от 400 страници с веществени доказателства и данни, доказващи как парите на хората от винетки отиват в една куха фирма, а не в държавния бюджет. Явно големите бизнесмени се уплашиха от нашата фирма ТЕЛЕТОЛ, заяви от ареста Лиляна Деянова.

Припомнете си още за обвиненията й в този материал.

ЛиЛана: Атакуват ни, защото се изправихме срещу корупцията в ТОЛ системата и АПИ

Атаката срещу мен, моя съдружник и моя брат е следствие на нашата дързост да се изправим срещу корупцията в ТОЛ системата и в Пътната а...

ЛиЛана подробно представи и един от тези продукти - приложение, което се ползва от над 250 000 българи, през което те могат да изпращат сигнали за нередности в инфраструктурата. Именно по този повод тя заяви, че благодарение на това приложение са "асфалтирали повече улици от Бойко Борисов".

Благодарни граждани, които останали доволни от приложението, им давали дарение от по 1-2 лв. според възможностите си. Точно това приложение донесло много гордост на техните служители. Създадохме и други продукти - един от тях работи в американската администрация, посочи ЛиЛана, цитирана от 24 часа.

Аз и Мартин искахме да променим света, каза още тя. После анализира подробно доказателствата по делото и представените договори. Нашата дейност е била доста публична. Ние сме интелигентни млади хора и съзнаваме своята отговорност. Тя посочи още, че в Англия се е обучавала в бизнес профил в един от най-добрите университети, който, когато тя е учила, е бил на 3-то място в световната класация, а днес е на 6-то.

Докато прокуратурата излагаше доказателства, ЛиЛана си водеше подробно бележки. Също така обясни, че няма нищо странно в това, че е посъветвала своя брат Скилър да кандидатства за евросредвата в министерството по икономиката, за да създаде бийтбокс платформа.

В началото на заседанието прокуратурата представи разпити на още двама свидетели, както и искания за нови експертизи. Вероятно след изготвянето на експертизите прокуратурата ще повдигне и нови обвинения за вторични престъпления.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com