Локомотив се запали на гара Костенец

3588
Локомотив се запали на гара Костенец
Снимка: БГНЕС

В нощта срещу вторник бе регистриран поредният инцидент с влак у нас. Около 02:30 ч. се е запалило трансформаторно масло в локомотив на гара Костенец.

Локомотивът веднага е бил откачен и отделен от композицията, съобщи Нова телевизия. При инцидента няма пострадали, нито сериозни материални щети.

Запали се локомотивът на бързия влак Варна - Пловдив

Запалил се е локомотивът на бързия влак от Варна за Пловдив, край гара Самуилово, съобщиха от Регинална дирекция "Пожарна безопасност и...

Припомняме, че на 25 юни около 16:30 часа, избухна пожар в товарен влак на гара Горна Оряховица. Машинното отделение на дизеловия локомотив е пламнало при извършване на маневра на осми коловоз в гарата. В следствие на запалването двамата машинисти са обгорени от нагрятото машинно масло, което по неизяснени до момента обстоятелства е заляло машинистите.

Двамата машинисти, които пострадаха при пламналия в товарен влак пожар на гара Горна Оряховица, бяха докарани в Спешното отделение на "Пирогов", те са в тежко състояние, но са стабилни, отбелязва още БГНЕС.

Машинистите – на 46 и на 50 години, бяха докарани в централната противошокова зала спешната на болница обгорени и остават на лечение там. Имат между 10-15% изгаряне, засегягащо предимно главата и горните крайници, инхалирали са пушечни газове. Пациентите има т.нар. тъпи наранявания по тялото, без счупвания и увреди на паренхимни органи. След преценка на лекарите от Клиниката по изгаряне, ще им бъдат направени операции.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com