Майката на Лара към похитителите: Свържете се с мен!

7247
Майката на Лара към похитителите: Свържете се с мен!

"Моля ви, свържете се с мен, обадете се на личния ми номер!" Това призова похитителите на Лара нейната майка Моника Добринова от ефира на БНТ.

"Не го очаквах, много ми е трудно. Ужасно е. Ако съм съзнавала някаква опасност, или са били отправяни някакви заплахи, щях да взема мерки да не се случва. Ако ме гледат хората, при които е Лара, моля ги да се свържат по някакъв начин на моя или на нейния телефон. Поне да ми кажат какво е състоянието .

Тя е едно жизнено, активно дете. Тя е дете. Няма значение нищо друго освен здравето на едно дете. Аз бих направила абсолютно всичко, за да си я върна, както всеки би направил всичко за децата си", каза още майката.

Лара Банева е добре, не е искан откуп

Лара Банева е жива и вероятно я крият в София, съобщи "Стандарт", позовавайки се на източници на разследването. Според тях майка й Мони...

"Лара за мен е всичко. Онова, което изслушах през тези три дни и видях във вестниците, изявления на различни политици и хора от държавата - това е един кошмар. Не вярвам, че държавата, че полицията могат да помогнат. Вярвам само на себе си и затова пак моля да се обадят на моя или на нейния телефон", призова още Моника Добринова.

Три са версии за отвличането на Лара Банева се завъртяха след покушението на 5 март т.г. Според първата вендетата е с клеймо "Румъния". Едното предположение е, че Брендо е мушката, защото е поръчал убийството на свой "колега" в Констанца и сега брат му мъсти. Полицаите обаче работят и по второ подозрение - "кокаиновите крале" наказват Банев заради издънка със стар канал за трафик на дрога от изток на запад, разразработен още по време на Николае Чаушеску. В средата на януари румънската полиция залови пратка кокаин на стойност около 6 млн. евро на пристанището в Констанца. Разбита бе цялата група по веригата - колумбийци, румънци, българи и италианци. Според румънското разследване става дума за една от най-активните мрежи за трафик в Европа. И "кокаиновите крале" от Латинска Америка са бесни. Полицаи припомнят, че италианските мафиоти спазват "кодекс", според който жени и деца на бизнес партньори не се закачат. В Колумбия и Мексико обаче прошка няма - похищенията на невръстни хлапета дори са практика. Затова не се изключва версията, че дългата ръка на картелите е отмъкнала Лара - за да издърпа ушите на Брендо за издънката, или пък - да си гарантира мълчанието му по време на процеса в Милано и делото, което Букурещ иска да заведе.

Има и втора, по-конспиративна версия за отвличането на Лара. Според нея покушението е инсценирано от Банев, а с него босът иска да си спечели по-лека мярка от съда в Милано. Да излезе от ареста и да се укрие. Криминалисти подкрепят версията с факта, че не е искан откуп за Лара. И смятат, че ако са прави, детето вероятно ще бъде изведено през граница.

Третата версия е зад покушението да стои родна престъпна структура, която или иска да прибере тлъст откуп, или има неуредени сметки с Брендо. Каква е истината - ГДБОП и Софийската градска прокуратура я търсят, но засега отказват да разкрият коя е основната им версия.

 

 

Похитителите на Лара Банева все още не са предявили искания

Все още няма информация дали похитителите на дъщерята на Евелин Банев-Брендо - Лара, са се свързали със семейството ѝ с някакви искания...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com