Младен Маринов: Схемата в ДАИ е генезисът на това, което се случва по пътищата

3998
Младен Маринов: Схемата в ДАИ е генезисът на това, което се случва по пътищата
Снимка: БГНЕС

Това е голям проблем, тъй като тази схема, съществувайки, е генезисът на това, което се случва по пътищата. Така старши комисар Младен Маринов коментира случая със задържаните служители на ИА „Автомобилна администрация“, които са обвинени в ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена от длъжностни лица с цел вземане на подкупи.

В ефира на bTV той обясни, че разследването на корупционната схема в „Автомобилна администрация” продължава да тече и няма как да знае точно колко са фалшиво издадените шофьорски книжки, протоколи и лицензи за превозвачи.

Московски: Очевидно е, че политически чадър в ДАИ няма

Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта чадър и такава практика при нас няма. Това заяви министърът на тран...

Маринов допълни, че вече е започната процедура по проверка на протоколи, за които има съмнение, че са подправени, и ако това бъде доказано – те ще се анулират, а фалшивите шофьорски книжки ще бъдат отнети.

Днес Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 7 от задържаните служители на ДАИ. По случая с инспекторите от агенцията са задържани 18 лица, като вероятно на 9 от тях ще бъдат повдигнати обвинения. Общата сума, открита в домовете на обвинените от ДАИ в участие в престъпна група и подкупи и техни роднини е над 800 000 лв., като само от дома на директора на ДАИ Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв.

Междувременно в ефира на Нова телевизия инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), заяви, че лошият път не е опасен път. Той коментира катастрофите по българските пътища и скорошния доклад на Европейската комисия, според който нашите пътища най-опасните в Европа. "В момента, в който един път се оправи, инцидентите се увеличават", допълни той.

"Не е приятно да заловиш свои, но фактът, че се случва е добър сигнал и действа превантивно върху всички служители, които са на ръба”, каза още Младен Маринов по повод арестите на двамата полицаи заради разпространение на наркотици. Той допълни, че все още не ясно точно колко пари са спечелели от незаконната си дейност двамата мъже, но проверката продължава да тече. 

Цацаров: ДАИ е орган, който генерира корупция, защото не търпи празно място

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира в Пазарджик работата по задържането и повдигането на обвинения срещу служители на Изпълнителн...

"Границите на корупцията трудно се установяват, защото това е латентна престъпност и процес, на някои места има съгласие и от двете страни и така трудно става достояние на ръководствата”, допълни Маринов.

По повод спецакцията по задържането на Петър Коджейков, стрелецът от кв. „Стрелбище”, Маринов каза, че при изпълнението й са взети всички фактори впредвид, за да се гарантира безопастността на служителите на МВР.  "В момента лицето се намира в психиатрично заведение за принудително лечение, а разследването все още тече”, допълни той. 

Коджейков е разполагал с две незаконни оръжия от 1943 г., които могат да убият човек, въпреки че са стари. „Тепърва ще се установява от къде се е сдобил с тях”, поясни Маринов.

"В момента тече полицейска мярка 24 часа на лицето, което извърши палежа, като с него работят и психолози”, поясни Маринов по повод вчерашния палеж на служебен автомобил на Народното събрание. 

Красимир Калайджиев е предложен за временен шеф на ДАИ

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски още на 30 март 2016 г. внесе доклад до министър-п...

По думите на комисаря, задържаният е трудно контактен и не оказва никаква помощ при разговорите си с полицията. Маринов допълни, че ще бъде поискано по-дълго задържане. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com