Надзиратели обясниха за ужаса в затвора в Белене

8966
Надзиратели обясниха за ужаса в затвора в Белене
Снимка: БГНЕС

Липса на достатъчно хора, плащане на конкретни затворници и атака от страна на МВР – това бяха основните обяснения на двама действащи надзиратели в студиото на „Тази събота” за потресаващите кадри от затвора в Белене.

От клиповете се виждаше как затворници се гаврят с други лишени от свобода (в т.ч. и сексуално), а също и че те имат непрекъсната връзка с външния свят, откъдето получават алкохол и наркотици.

Липсата на персонал е довела до извращенията в затвора в Белене

След като има осъдени лица, има упражнен контрол, винаги са получавани наказания. В затвора в Белене има петима надзиратели, които са ...

„Съвсем отговорно твърдя, че този материал не е от бивши лишени от свобода – подозирам, че това са служители на едно друго министерство”, каза работещият в затвора в Белене Радослав Мартинчев. Той повтори думите на шефката на затворите Гергана Георгиева, че най-важното е, че участниците в записите са били наказани.

В отговор на въпрос дали е нормално затворниците да имат връзка с външния свят, той енигматично отговори с въпрос към автора на разследването Мария Цънцарова: „Налагало ли се е и знаете ли, че ако Вие проведете разговор, предлагането на пари за снимане е престъпление?”. До края на разговора Мартинчев упорито отказваше да уточни какво има предвид, като не стана ясно дали това се дължи на страх от дело за клевета.

Репортерът на bTV подчерта, че не е плащала за интервюта със затворници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com