Намалиха присъдата на Митхат Табаков с година

17663
Намалиха присъдата на Митхат Табаков с година
Снимка: БГНЕС

Първият български депутат, осъден за корупция - Митхат Табаков от ДПС, ще лежи на топло с една година по-малко. Софийски апелативен съд (САС) намали с 12 месеца присъдата по едно от делата срещу него, предаде БГНЕС.

Митхат Табаков стана първият народен представител, който влезе в затвора за корупционни престъпления. Обвинението срещу него е за подкуп за периода от октомври 2004 година - 19 ноември 2004 година. През октомври 2012 година Софийски градски съд осъди Табаков на 4 годни.

Днешното решение на апелативните магистрати може да се обжалва или протестира пред ВКС. Делото вече веднъж е стигало до ВКС.

През 2004 година като кмет на община Дулово Табаков е поискал и взел подкуп от 10 000 лева от управителя на "Водоснабдяване и канализация" ООД, Силистра Петко Горбанов. Табаков получил парите на 19 ноември 2004 година по собствената си банкова сметка, за да сключи договор с "ВиК" ООД гр. Силистра за изпълнение на обществена поръча с предмет "Дълбок сондаж и подмяна на уличната водопроводна мрежа на село Вокил, изследване на мрежата". Фактът, че Табаков е взел подкупа се доказва и от наличното по делото платежно нареждане, с което по неговата лична сметка се превеждат точно 10 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими