Неизвестен поискал 1500 лева от името на Хасан Адемов

10317
Неизвестен поискал 1500 лева от името на Хасан Адемов
Снимка: БГНЕС

В Министерството на труда и социалната политика (МТСП) е получено копие от писмо, изпратено до представител на бизнеса, с което от името на министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов се иска финансово подпомагане в размер на 1 500 лв. за наемане на жилище на двучленно сирийско семейство бежанци, съобщиха от МТСП.

Писмото е написано на фалшива бланка на МТСП, подписано с неидентифициран подпис от името на министър Хасан Адемов и отпечатък, който не съответства на оригиналния печат на Министерството на труда и социалната политика.

От Министерството на труда и социалната политика и лично министърът на труда и социалната политика подчертават, че никога и по никакви поводи не са имали и нямат практика да събират каквито и да било финансови средства по нерегламентирани способи. Министър Хасан Адемов и ръководството на МТСП категорично се разграничават и осъждат тези действия, които уронват престижа на институцията.

Според МТСП става дума за нагла измама, за която вече са сезирани компетентните органи на прокуратурата и МВР. Те молят всички хора, институции и фирми да бъдат бдителни, да не се поддават на инсинуации и при получаване на подобни писма да сигнализират органите на МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com