Николай Банев остава в ареста

1489
Николай Банев остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Николай Банев остава в ареста, това реши Апелативният спецсъд, който заседава по жалба на бизнесмена, с която искаше да му бъде променена мярката за неоткленение и да бъде пуснат от ареста.

Апелативният съд потвърди определението на първата инстанция със същите мотиви, като посочи, че има опасност Банев да се укрие или да извърши ново престъпление, както и достатъчно данни да се направи обосновано предположение, че той е автор на престъпленията, за които е обвинен.

Имението на Баневи в "Бояна" е пуснато на търг (СНИМКА)

Имението на Николай Банев и съпругата му Евгения в столичния квартал "Бояна" вече е пуснато на търг от частен съдебен изпълнител. А при...

Съдът взе решението, след като по време на заседанието стана ясно, че са събрани нови доказателства има разпитани нови свидетели.

Освен това са направени две експертизи, които според обвинението доказват ролята му в организирана престъпна група, начина на източване на предприятията, както и за незаконно използване на парични средства от Банев.

Твърденията на защитата за лошо здравословно състояние на обвиняемия не бяха приети, тъй като не били подкрепени с документи.

Адвокат Христо Ботев обяви, че съпругатата на Николой Банев - Евгения Банева, ще стартира кампанията си за евроизборите през следващата седмица. Ако не ѝ бъдат осигурени интернет и възможност за срещи с избиратели, ще се поиска изменение на мярката за неотклонение.

Евгения Банева остава в ареста

Евгения Банева остава в ареста. Това реши Специализирания наказателен съд, предаде Нова телевизия. Преди да започне заседанието Евгени...

Припомняме, че семейството бизнесмени Николай и Евгения Баневи бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 г.

Те са в ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари.

Майката на бизнесмена Мария Банева също се сдоби в обвинение. 77-годишната жена ще отговаря за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари. Мария Банева остана на свобода срещу 10 хиляди лева гаранция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Осъждан мъж открадна кутия за дарения за лечение на онкоболна жена

Неправоспособен тийнейджър е с опасност за живота - катастрофирал с мотор

Мотокар затисна мъж докато товари стока, загина на място

Опит за убийство в столичния квартал „Факултета“

Престори се на внука й: Мъж измами възрастна жена в Стара Загора

Откриха тяло на мъж до детска ясла в Русе

Чакал дълго за преглед: Мъж заплаши лекар с пистолет

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com