Обвинения към един от Килърите 3 за убийството на Георги Илиев

21689
Обвинения към един от Килърите 3 за убийството на Георги Илиев

Нови обвинения бяха повдигнати на един от задържаните в групата на т.нар. "Килърит 3" Борислав Николов - Кюлума. Той е обвинен, че е участвал в убийството на шефа на ВИС-2 Георги Илиев и пернишкия престъпник Стефан Назъров-Брежанеца,  твърдят осведомени източници в Перник, предаде Стандарт Нюз.

Обвиненията са на базата на свидетелски показания, но те не засега не са част от делото в спецпрокуратурата, уточниха оттам вчера. Според разследващи на престъпленията на бандата на Райко Кръвта, Кюлума е следил бъдещите жертви на Кръвта - в кои заведения ходят, къде е любимата им маса, на кой точно стол имат навика да сядат. Общо трима са помагачите на Райко Кръвта, от тях има и хора, които са на свобода.

Шестима от "Килърите 3" остават в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд остави шест души от групата на "Килърите 3" в ареста, предаде БГНЕС. Един е с мярка за неотк...

Информациите за съпричастността на Райко са още от 2004-2005 година и са предадени в Бургаската окръжна прокуратура. Сега за първи път обаче свидетели проговарят с имената си за участието на Райко Кръвта и бандата му.

Кюлума, както е известен в родния му Радомир Борислав Николов, означава на местен диалект "копач, кирка". Радомирецът е обвинен и за участие в убийството на Стефан Назъров-Брежанеца. Той изчезва заедно с дилъра Станимир Арабаджиев през лятото на 2003 г. Версиите са няколко, но основната е, че двамата пробутали на Райко Кръвта некачествена дрога, от която той загубил стотици хиляди долара.

Полицаите и вчера продължиха да копаят, за да открият двата трупа на Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев-Врачанеца, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Според ченгета двамата били изчезнали след като били извикани във Владая от Румен Стефанов-Алф уж за да му помогнат за нещо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com