Обвиненият за убийството на Милен Цветков с ключово признание

9374
Обвиненият за убийството на Милен Цветков с ключово признание
Снимка: БГНЕС

Обвиняемият за убийството на Милен Цветков – Кристиан Николов, се е движел с 99 километра в час. Няма данни за спирачен път. Това гласи комплексна експертиза по делото. Освен това, Кристиан Николов е вменяем според психологичната експертиза, но е употребил 3 вида наркотични вещества. Категорично е доказано, че Николов е карал – самият той не отрича. Това обобщи адвокат Менко Менков, който представлява малкия син на Милен Цветков в делото.

Менков категорично заяви пред Нова телевизия – Николов е казал в досъдебното производство, че е шофирал, но поради незнайна причина не успял да натисне спирачката. Видяло му се, че ще светне зелен светофар и очаквал колата пред него т.е. тази на Милен Цветков да продължи, по думите на Менков.

Въпросът сега е дали Николов е убил умишлено Милен Цветков. Ние ще подкрепяме тази теза, която прокуратурата защитава, обясни Менков. Основата на тезата – употребата на наркотиците. Николов отрича - бил вземал хранителни добавки и затова излизат проби с наркотични вещества, но по думите на адвоката има чатове, в които Николов говори и обсъжда въздействието на различни видове наркотични вещества.

Адв. Марковски каза ще има ли присъда за Кристиан Николов, убил Милен Цветков при катастрофа

Адвокат Марин Марковски прогнозира, че делото за смъртта на Милен Цветков ще започне след Нова година. При всички случаи, то няма да п...

Припомняме, че според различни експертни мнения обвинението на прокуратурата няма да издържи – именно защото се търси умисъл в случая. Това обвинение обаче, ако бъде прието от съда, значи от 10 до 20 години затвор, както и лишаване завинаги от право Николов да кара автомобил. Иначе непредумишлено убийство е с по-малко наказание.

Менков уточни, че като представител на наследниците на Милен Цветков ще подкрепят прокуратурата, а застрахователите ще изплатят обезщетение на семейството му. И предположи, че може Николов да бъде признат за виновен, но без умисъл т.е. да има по-ниско наказание - т.е. от 5 до 15 години затвор.

Адвокат Менков добави и, че категорично няма ситуация, при която Цветков е щял да оживее при оказване на медицинска помощ на секундата. Някои от вещите лица са казали, че дори ако имало операционна зала на кръстовището, пак е нямало как журналистът да оцелее.

Още: "Прокуратурата приключи разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Викат на разпит Живко Коцев и в КПКОНПИ

Пореден опит за старт на делото „Дебора“

Задържаха мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)

Мъж от Сливенско преби служител в столичен хостел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими