Около 100 били обвинените на "Капитан Андреево", виждали ги как "събират парата"

8253
Около 100 били обвинените на "Капитан Андреево", виждали ги как "събират парата"
Снимка: БГНЕС

80-100 обвинени има - от доста време се наблюдават как си свиват фунийките и си събират парата. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка със специализираната акция за противодействие на корупция на ГКПП "Капитан Андреево", предаде "Фокус".

"Върви операция на прокуратурата, ДАНС и ГДБОП. Десетки митничари от това, което ми е докладвано онзи ден на оперативката, са ги снимали как взимат парата. В борбата за контрабандата и корупцията правим много неща и те са видими”, заяви премиерът.

За час и половина спря преминаването на коли през границата с Турция

Граничните пунктове с Турция вече работят в нормален режим, след като временно беше преустановено пропускането на моторни превозни сред...

"Долу на митнически пункт „Капитан Андреево" има акция. Аз съм информиран. Информираме турската страна, че временно малко ще има по-трудно преминаване на КГПП, докато ги арестуваме, защото 80-100 обвинени има, от доста време се наблюдават как си свиват фунийките и си събират парата, а тези пари ни трябват за тези пътища”, заяви Борисов. По думите му 2,6 млрд. лв. са отивали допреди тази година в организирана престъпност от корупция.

От 14.30 часа, преминаването през ГКПП „Капитан Андреево” е в посока България е възстановено и се осъществява нормапно и в двете посоки за всички видове превозни средства – леки автомобили, камиони и автобус, съобщиха от пресцентъра на „Гранична полиция”. Трафикът е с нормална интензивност и няма образувани колони от чакащи автомобили.

Преди и малко след обед движението на граничния пункт "Капитан Андреево" от Турция към България в неделя, 13 декември, беше блокирано заради провеждащата се мащабна акция за противодействие на корупцията. Опашката от ТИР-ове на наша територия беше близо 13 километра, информира БНР. 

33-ма са вече задържаните митничари при спецакцията на ГДБОП, ДАНС, прокуратурата и полицията срещу организирана престъпна група за корупция, съобщи "Нова телевизия".

Спедиторските фирми на "Капитан Андреево" спряха работа в знак на протест

Спедиторските фирми, които имат офиси на територията на граничния пункт "Капитан Андреево", са преустановили работа от снощи. По то...

Арестувани са всички митничари, които са били на смяна, общо 14 души. Иззети са различни по размер парични суми. Претърсени са над 100 жилища, лични и служебни автомобили в Хасково, Любимец, Димитровград, Харманли и Свиленград. 

В мащабната акция срещу корупционните схеми на митницата участват 140 полицейски служители на ДАНС, ГДБОП, прокуратурата и следствието. 

Източници на националното радио съобщиха, че вероятно става дума за разбит контрабанден канал за цигари с участието на митничари. 

Това е третата мащабна акция за тази година на ГКПП "Капитан Андреево" за пресичане на корупция. През януари тази година беше заловен и арестуван началникът на свиленградската митница Тодор Караиванов с белязани пари. През март също беше задържана цяла митническа смяна за контрабанда на цигари за около 9 милиона лева, а през май отново бяха арестувани 10 митничари, уличени в получаване на подкуп.

10 км опашка от тирове на "Капитан Андреево"

Опашката от тирове на „Капитан Андреево” е 10 км и продължава да се увеличава. Продължават засиления контрол и превантивн...

*Информацията е обновена в 17.35 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com