Оповестяват официалните резултати от проверката за Лясковец

12290
Оповестяват официалните резултати от проверката за Лясковец
Снимка: БГНЕС

Днес ще бъдат оповестени официалните резултати от разследването на полицейската операция в Лясковец. По думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев ще има хора, от които да бъде търсена отговорност.

Дни след спецоперацията, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров призна, че акцията в Лясковец се е провалила. Той заяви, че има готовност да подаде оставка, ако се докаже, че има персонална вина.

Във фаталния ден - 14 март - антитерористи атакуваха жилището на психичноболния Петко Петков, но той откри огън по тях. Баретите успяха да задържат мъжа, заплашил децата от местното училище, едва след като снайперисти го обезвредиха с три изстрела в корема.

Петко Петков обаче застреля баретата Емил Шарков и рани трима негови колеги при опит да му бъде изземат боен арсенал от дома - ловна пушка, автомат и две карабини.

Петков е обвинен в умишлено убийство на полицай. В момента той в затворническата болница в София.

Още вчера стана ясно, че районната прокуратура в Горна Оряховица е дала заключение, че няма нарушения нито при издаването на разрешителните за оръжията на Петков, нито в безуспешните опити на местната полицията да му ги отнеме след изтичането им на 17 юни 2012 г. Това заключение на местните обвинители било изпратено в търновската окръжна прокуратура. От Върховна прокуратура (ВКП) обаче тепърва ще се произнасят по този въпрос.

 

Парламентът няма да се занимава със случая "Лясковец"

Народното събрание не прие предложението на ГЕРБ да бъде създадена Временна анкетна комисия, която да проучи всички обстоятелства и фак...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com