Осъдиха убиеца на Вероника на 30 години затвор

7844
Осъдиха убиеца на Вероника на 30 години затвор

Окръжният съд във Велико Търново осъди Илиян Здравков на 30 години затвор за убийството на студентката Вероника Здравкова. 40-годишният мъж ще лежи при първоначално строг режим.

При засилена охрана с оковани ръце и крака бе докаран в Съдебната палата Илиян Здравков. В самата зала той бе поставен в клетка за опасни престъпници. Призна вината си за убийството на Вероника и поиска съкратена процедура. Адвокатът му твърди, че се разкайва за деянието си, съобщава националното радио.

Близки на убитата Вероника искат доживотна присъда за обвиняемия

На протест пред сградата на Съдебната палата във Велико Търново бе поискана доживотна присъда без право на замяна за обвинения в убийст...

Здравков изслуша мълчаливо решението на съда. Адвокатът Кирил Станчев ще реши дали ще обжалва след като се консултира с подзащитния си.

По-рано роднини на убитото момиче протестираха пред Съдебната палата срещу възможността делото да се гледа по съкратената процедура.

"Детето ни няма да върне, но поне той ще остане по-дълго време в затвора. Това е частично успокоение, каза бащата на Вероника Трайчо Трайков, цитиран от "24 часа". Вчера семейството на Вероника поиска доживотна присъда за Здравков.

Прокурорът Цани Попов бе удовлетворен от присъдата, която е най-високата възможна по съкратеното съдебно следствие. Здравков е осъден да заплати и по 100 хиляди лева кръвнина на почернените родители на 23-годишната жена.

Убиецът на Вероника иска да се извини публично за престъплението си

Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова пожелал да се извини публично, информира Дарик нюз. Като видял снимките на тр...

Припомняме, че Вероника бе убита на 28 февруари по особено жесток начин край жп гарата във Велико Търново. Мотивът е бил грабеж. 

Илиян Здравков е внесъл отдавна в Окръжния съд молба за съкратена процедура, от която се е възползвал многократно и за това е получавал по-леки наказания за извършените от него многобройни кражби и грабежи в условията на опасен рецидив.

Престъпникът е лежал и неколкократно в затвора - за убийство, което е извършил като непълнолетен, както и за грабежи и кражби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими