X
 
 

Отмениха акта за събаряне на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев

5608 3
photo of Отмениха акта за събаряне на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев
Снимка: БГНЕС
Няма да бъдат съборени постройките върху терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Актът за събарянето им е отменен от Столичната община, съобщи bTV.

Строителният контрол на район "Слатина" установи, че барбекюто върху покрива на Георгиев е незаконно, но актът им е обезсилен.

Пламен Георгиев оспорва констатацията на общината за незаконните обекти на терасата му

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев оспорва констатацията на общината за незаконните обекти на терасата му, съобщи бТВ.  Про...

През април "Контрол по строителството" на столичния район "Слатина" установи, че има проблем с терасата с барбекю на Пламен Георгиев и издаде акт за събаряне.

"Строежът е извършен без издадени строителни книжа. Покривната му конструкция е изградена над определената с кота "било" по виза максимална височина."

Пламен Георгиев обжалва акта. На 12 юни директорът на строителния контрол на голямата община Влади Калинов я обезсилва със своя заповед.

"Факт е, че въвеждането на сградата в експлоатация се е случило, след като това нещо е било извършено и построено отгоре. Нищо след това не се е случило", обясни арх. Влади Калинов, директор на "Общински строителен контрол".

За тази постройка има строителни книжа, които показват една колониада, за самия покрив не сме намерили такава, каза в отговор на въпрос арх. Калинов.

Обяснения по темата "тераси": Трябвало нарушителят да позволи проверка

На покрива на сградата, където живее Пламен Георгиев, има два незаконни навеса. Те са незаконни, защото били над 1 метър над кота "било...

На друг въпрос възможно ли е да няма строителни книжа един покрив и това да е законно, архитектът отбелязва: "Възможно е, когато е допустимо".

Скандалът с терасата върху покрива на жилището на Пламен Георгиев започна с твърдение на организацията "Антикорупционен фонд", че той е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент. Георгиев опроверга твърдението. Започна обаче проверка за законността на навеса.

"Около 1 метър е над височината на законовите изисквания. Изцяло трябва да бъдат премахнати тези два навеса", каза преди време Наталия Стоянова, кмет на район "Слатина", Столична община, цитирана от bTV.

Самият Пламен Георгиев заяви, че казусът с терасата е атака срещу него от олигарси, които комисията разследва.

Премиерът Бойко Борисов препоръча на Георгиев да излезе в отпуска, докато се направи проверки от НАП и прокуратурата. Те все още не са приключили. Пламен Георгиев не бе открит за коментар, съобщават от телевизията.

Пламен Георгиев трябва да премахне два навеса от терасата си

Два навеса трябва да бъдат премахнати от терасата на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, съобщи БНР. Това е било установено при пр...

По-рано днес заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви пред медиите, че НАП и Националната полицията още не са готови с проверките по Апартаментгейт и къщите за гости. Проверките бяха възложни от прокуратурата. За разлика от проверките за конфликт на интереси на антикорупционната комисия, тези на данъчните били много по-задълбочени, тежки и тромави. Започнали са дори ревизии, поясни Гешев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители