Отново отложиха делото срещу Орлин Тодоров

10976
Отново отложиха делото срещу Орлин Тодоров
Снимка: БГНЕС

Великотърновският окръжен съд отложи за пореден път делото срещу бившия директор на Териториалното звено за борба с организираната престъпност (РЗБОП) Орлин Тодоров. Насрочената дата е за процеса е 7 април.

На миналото заседание защитата на подсъдимия поиска нови доказателствени справки от прокуратурата във връзка с досъдебни преписки. По писмата, изпратени до съда и прокуратурата в Шумен и до Ловешката прокуратура, все още няма отговор, което наложи новото отлагане на делото, информира Дарик радио.

Орлин Тодоров е обвинен в разгласяване на служебна информация по досъдебни производства, в злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица да нарушат служебните си задължения при разследвания и наказателни производства.

Бившият антимафиот бе задържан на 11 март 2011 година. Той лежа в следствения арест в Ловеч повече от една година с постоянна мярка "задържане под стража", наложена от Апелативния съд във Велико Търново, след което бе освободен първо под домашен арест, а след това и под парична гаранция. Обемът на делото срещу него е от 34 тома, като само обвинителният акт е над 100 страници.

Тодоров е и човекът, заради когото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов има повдигнати две обвинения. Първото е, че Цветанов не е разрешил ползване на СРС в хода на разследването срещу бившия шеф на РЗБОП във Велико Търново, а второто - че му е дал 50 хил. лева възнаграждение по времето, когато Тодоров лежи в Ловешкия арест и на практика не е на служба.

Авокатът на Цветанов иска записите от подслушването по случая "Орлин Тодоров" в защита на клиента си

Искаме по делото срещу Цветан Цветанов да бъдат представени всички записи от подслушването във връзка със случая "Орлин Тодоров". Това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com